MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timi: A páros egy nagyon nagy szerencsefaktorú játék

2014.04.11. 12:39 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

timike.jpgBabos Tímea közel kéthónapnyi távollét után itthon töltött pár napot. Rá is fért a pihenés, hiszen az elmúlt időszakban számos versenyen vett részt egyéniben és párosban is. Legutolsó tornáján Monterreyben, egyéniben a második fordulóig jutott, párosban viszont a döntőig menetelt a fehérorosz Olga Govorcova oldalán.

„Jól érzem magam, csak kicsit fáradtan, elég hosszú volt az út, két nap kellett, hogy hazaérjek. Monterreyben az elmúlt évekhez hasonlóan nagyon jól éreztem magam, annak ellenére is, hogy az idei évben új helyszínen rendezték a versenyt, és a díjazásnak köszönhetően a hangulata is megváltozott” – mondta Timi a mexikói viadalról, ahol két éve egyéniben, tavaly pedig párosban diadalmaskodott.

„Jó volt ismét a mexikói barátaimmal találkozni, úgy gondolom egy nagyon jó meccset játszottam Kimikóval, és párosban is sikerült a döntőig menetelni. Mindezt javuló játékkal, így összességében elégedett vagyok” – mondta a jelenlegi világranglistán legelőkelőbb helyén szereplő magyar klasszis.

Timi egyesben attól a Date-Krumm Kimiko-tól kapott ki nagy csatában, akivel tavaly párosban megnyerte a tornát. A páros elődöntőjében is találkoztak volna, de ellenfelük - a 43 éves japán hölgy kimerültségre hivatkozva - feladta a mérkőzést.

Timi idén Govorcovával indult, és elárulta, jól érezte magát a fehérorosz lánnyal, nem tartja elképzelhetetlennek, hogy lehet közös jövője a párosuknak. A mexikói szereplés jó alap lehet a közös munkára, annak ellenére is, hogy a finálét nagy csatában - a döntő szettben 11-9-re – elveszítették a harmadik helyen kiemelt Darija Jurak, Megan Moulton-Levy horvát, amerikai páros ellen.

„Ez a páros kérdés nagyon mocsok dolog tud lenni, egy nagyon nagy szerencsefaktorú játék. Ilyen esetekben nagyon bosszantó, ha ilyen minimális különbséggel kap ki az ember. Sokszor egy balszerencsés pont el tudja dönteni a meccs sorsát. Az első szettben breaklabdánk volt, ha azt a pontot megnyerjük, az egész meccs másképp alakul. De a végén is csak centiken múlott, hogy 9-6 helyett nem 8-7 lett, onnan pedig már egész más végjáték is kialakulhatott volna” – összegezte Timi az elveszített finálé tanulságait. 

A magyar teniszező a jövő héten már Kuala Lumpurban szerepel, majd két Challenger tornán vesz részt Dél-Koreában és Japánban. Ezután visszatér Európába, ahol május elején már a Roland Garroson lép pályára. Timi elmondta, bízik benne, hogy addigra az önbizalma is visszatér, hiszen az egyes szereplésével ő sem volt elégedett. Az elmúlt időszakban nagyon sok meccset játszott, edzőcserén is átment, de bízik benne, hogy ezek mind jó irányba befolyásolják a további szereplését.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr746015587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása