MOL csapat Tenisz Blog

Babos Csaba: Az újabb győzelem jól mutatja, valamit tud ebből a műfajból

2014.04.23. 09:23 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

timi_adidas.jpgBabos Tímea újabb hatalmas sikert ért el, miután a tajvani Hao Csing-csan oldalán megnyerte a 250.000 dollár összdíjazású, Kuala Lumpur-i női kemény pályás tenisztorna párosversenyét. A magyar klasszis ezzel idei második, pályafutása során a kilencedik tornagyőzelmét szerezte meg.

Timi már korábban is bizonyította, hogy igazi páros specialista, hiszen csak idén négyszer jutott döntőbe, melyek közül Sydneyben a cseh Safarovával és most tajvani társával diadalmaskodott.

„Örülök az újabb sikernek, hiszen legalább a hatodik párral nyert versenyt, ami jól mutatja kvalitását, hogy valamit tud ebből a műfajból. Ugyanakkor az egyes gyengébb szereplés rányomja a bélyegét az egész heti hangulatára. Megint egy megnyert meccs volt, ami kicsúszott a kezéből. Úgy gondolom ez továbbra is elsősorban az önbizalomhiánnyal magyarázható, hogy a győzelem küszöbén elbizonytalankodik” – mondta Timi édesapja és edzője Babos Csaba a cseh Pliskova ellen elbukott első fordulós találkozóról.  

Timinek idén párosban több kiemelkedő sikere is volt. Ide tartozik többek között a Sydney-i döntő, melyben Safarovával a nagy esélyes olasz Erani, Vinci olasz kettőst verték, de a legyőzöttek oldalán volt már idén Mladenovic és Srebotnik is. Egy biztos, Timihez hasonló sikerei csak Temesvári Andreának voltak, aki nyolc páros tornagyőzelmet tudott felmutatni pályafutása során.

„Elsősorban az egyéni versenyek lennének a fontosak, de be kell látni, jó, ha párosban is vannak sikerei. Ez alapvetően a versenyprogramját is befolyásolja, de e közeljövőben kisebb versenyeken indul és csak egyesben” – mondta Babos apuka, aki elárulta, így a páros ranglistán lehet, hogy hátrébb csúszik, de egyesben előrébb léphet.

Csaba tisztában van vele, hogy ezek a versenyek árnyalattal gyengébbek lesznek, de az ezeken várható sikerek a nagyobb versenyeken is előnyére válhatnak Timinek. A világranglistán jelenleg legmagasabban jegyzett magyar teniszező jelenleg Dél-Koreában indul, majd Japánban lép pályára. Onnan Magyarország felé veszi az irányt, és a Roland Garrosig kisebb európai versenyeken indul. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr836070974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása