MOL csapat Tenisz Blog

Babos Csaba: Érezd, jól magad a pályán, nyújtsd a legjobbadat

2014.01.07. 16:40 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

timi_adidas.jpgBabos Tímea a kvalifikáció első fordulójában búcsúzott Sydneyben a 710 000 dollár összdíjazású WTA-versenyen. A világranglista 88. helyén álló magyar teniszezőt a nála18 hellyel magasabban rangsorolt amerikai Lauren Davis verte két játszmában, párosban viszont második körös a magyar lány. Timi teljesítménye dicséretre méltó, hiszen az elmúlt napokban súlyos vírusos betegséggel kellett megküzdenie.

„Fizikailag már jobban van, de lelkileg még nem annyira. Tisztességesen felkészült, elutazott a versenyre, de ő sem egy elsőkörös vereségre számított. Azonban a betegsége miatt az elmúlt kilenc napból öt nap is úgy telt el, hogy nem tudott enni. Nem biztos, hogy egészségesen megnyerte volna a meccset, de így esélye sem volt. Most az a legfontosabb, hogy a 13-án kezdődő Australian Openig tünetmentes legyen” – mondta a meccsel kapcsolatban Babos Csaba, Timi édesapja és edzője, aki reggel beszélt lányával.

Timi elmondta neki érzi, tudja, hogy mit kellene játszania. Ismerték Davist is, tudták róla, hogy gyors lábú lány, nagy küzdő. „Szerencsére Timi tudja, hogy legközelebb min kell javítani, mit kell játszani. Úgy érzi most kicsit sok időt hagyott az ütések között az ellenfélnek, jobban felszálló ágból kellett volna játszania és akkor az ellenfelének nem lenne ideje mögé érni az ütéseknek”.

Csaba elmondta, a betegség már Magyarországon jelentkezett, Timi napokig nem tudott enni. Utána ugyan jobban érezte magát, de nem tisztult k teljesen. A gasztronómiailag kicsit veszélyesebb megbízhatatlanabb Kínában sem javult a helyzet, ennek eredményeként már az első fordulóban fel kellett adnia az ukrán Kicsenok elleni találkozóját és a páros küzdelmeit is feladta.

„Timi már Kínában is eléggé rosszul volt, de úgy érezte, ha valaki fel tud állni a pályára, akkor álljon fel. Később aztán annyira rosszul lett, hogy az első meccsét se tudta végig játszani. Elutazott ugyan a következő tornára, de ez a fránya vírus tönkre tette az ausztrál versenyét is” – mondta az édesapa.

Csaba arról is beszélt, a karácsony fontos ünnep számukra, minden évben talán a legfontosabb. Örülnek, ha ilyenkor két napot együtt tudnak lenni. „Annak idején a nagyobbik lányommal, majd utána a kicsivel, Timivel mindig karácsony környékén indultunk versenyekre. Ez van, ez egy ilyen sportág, ilyen a versenynaptár, de szerencsére erre fel lehet készülni” – mondta Csaba arról, mennyire volt nehéz Timit karácsonykor „elengedni” a világ másik felére.

„Láttam az edzéseit, tudom, hogy mentálisan és fizikailag milyen állapotban van. Éppen ezért nem is mondtam neki semmi különösebb útravalót, csak annyit: érezd, jól magad a pályán nyújtsd a legjobbadat” – mondta a szakember arról, milyen útravalóval bocsájtotta útjára Timit Kínába majd Ausztráliába.

A cikk írása óta Babos Tímea bár egyesben búcsúzott Sydneyben a küzdelmektől, párosban viszont bejutott a második körbe Lucie Safarova oldalán. A magyar-cseh kettős  a Simona Halep-Raluca Olaru román duót verte magabiztos játékkal és a következő körben a Kveta Peschke-Katarina Srebotnik duóval játszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr465742680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása