MOL csapat Tenisz Blog

Nem múlt el Babos Timi betegsége, de így is remekel Kanadában

2013.10.25. 07:59 | MOL Csapat | 1 komment

0000001Timi-Monterrey.jpgBabos Tímea egyelőre remekel Saguenayban az 50 000 dollár összdíjazású National Bank Challenger ITF-versenyen. A világranglista 98. helyén álló magyar játékos több hetes, betegséggel nehezített szünet után tért vissza 2011-es kettős tornagyőzelme helyszínén. Az első helyen kiemelt magyar versenyző előbb egy kanadai (Elisabeth Fournier), majd egy amerikai (Julia Boserup) versenyzőt búcsúztatva jutott a legjobb nyolc közé.

Teljesítményének értékét növeli, hogy Timi még mindig elég beteg, úgy tűnik nem tudta teljesen kipihenni a még itthon összeszedett köhögéssel és orrfolyással járó betegségét.

„Ha őszinte akarok lenni, Timi még mindig elég rosszul van. Sajnos ismét nagyon köhög, fáj a torka. Tegnap ugyan nem beszélt vele, de tegnapelőtt meccs közben is köhögési roham jött rá, és amikor beszélünk akkor is többször erősen és csúnyán köhög” – mondta érdeklődésünkre Timi édesapja és edzője Babos Csaba.

A kiváló edző egyelőre nem tudta megmondani mi lesz a f5lytatásban, de bízik benne, hogy a jelenleg legmagasabban jegyzett magyar teniszezőt sikerül kikúrálni és a jövő héten indulni tud a torontói Tevlin Women’s Chellenger tornán.

„Az biztos, hogy ezt a tornát megpróbálja végigjátszani, és bízunk benne, hogy a következőt is elkezdi, addigra jobban lesz. Az biztos, hogy amikor beszélünk telefonon, sokszor akkor is rájön a köhögés, ami játék közben bizony alaposan zavarhatja” – mondta Csaba.

Amikor Timi hazajött Kínából és itthon készült, akkor lett először beteg. Emiatt le kellett mondani a 235 000 dolláros luxemburgi BGL BNP Paribas Luxembourg Open-t és a 100 000 dolláros franciaországi Internationaux Féminins de la Vienne-t is.

„Természetesen voltunk orvosnál, és a Sportkórházban azt mondták, ez a köhögés sajnos hosszú időn keresztül megmaradhat, hiába kapott rá antibiotikumot. A betegség már az utazás előtt elkezdődött és sajnos aludni se nagyon tudott tőle, ami a pihenését is negatívan befolyásolta. Ehhez jön hozzá, hogy annyira fájt a torka, alig bírt nyelni, így enni se tudott rendesen” – számolt be Csaba a szövődményekről. 

Timi hiába első számú kiemelt a kanadai versenyen, még egészségesen is komoly igénybevételt jelentene számára, hiszen olyan klasszisok is szerepelnek rajta, mint a cseh Andrea Hlavacskova aki Grand Slam torna-győztes és olimpiai ezüstérmes volt párosban, vagy az amerikai Melanie Oudin aki korábban a US Openen a legjobb nyolcig jutott. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr335597953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kemény Miklós 2013.10.25. 10:06:35

Ha meg megis kikap, mar elore tudjuk az okat.
süti beállítások módosítása