MOL csapat Tenisz Blog

Babos Csaba: Ha Timi csak párosban nyerne GS-t, akkor is boldog lennék

2014.03.22. 13:08 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

0000001Timi-Monterrey.jpgBabos Tímea jelenleg Miamiban az 5 427 105 dolláros Sony Open Tennisen versenyez. Egyesben a selejtező első fordulója jelentette a végállomást, de párosban Jelena Jankovics oldalán akár kellemes meglepetést is szerezhetnek.

Timi szűkebb szakmai munkáját február óta Nikola Andjelics mellett az a Thomas Drouet is segíti, aki Marion Bartolit élete első Grand Slam győzelméhez segítette. Ugyanakkor tavaly decemberben Barátosi Levente kikerült a szakmai stábból.

„Szerencsére semmi komoly gond nem volt és most sincs Levivel. Három évet dolgozott Timivel eredményesen. Levi gyermekei miatt többet nem tudott vállalni az utazásokból a korábbinál. Timinek viszont szüksége van a "csapatara", hisz az év nagy részét külföldön tölti” – mondta a válás okairól Babos Csaba, Timi édesapja és edzője.

A kiváló szakember elárulta, Barátosival jó barátságban maradtak, Timi is, ő is. „Levit a váltáskor már felkértem egy nagyon szép feladatra. A nagyon tehetséges, Európa-bajnoki bronzérmes egyéni és páros játékost Bodnár Annát edzi. Így a munkánk továbbra is összekapcsolódik szorosan” – mondta Babos apuka.

„Budapestre Anna, így egymást segítve készítjük fel őt Levivel. Továbbra is kikérem Levi véleményét Timi játékával kapcsolatban, amit örömmel tesz. Ez egy olyan váltás volt, ami talán senkinek nem okozott fájdalmat”.

Timi a legfrissebb női tenisz világranglistán egyesben a 108. helyen áll. Noha párosban már idén is számos szép eredményt ért el, felmerülhet a kérdés, mennyire befolyásolhatja a teljesítményét a legújabb világranglista helyezés.

„Nyilván nem boldog es nyomasztja az egyéni sikertelenség. Sajnos voltak egészségügyi problémái is és ezek sem segítették az eredményességét. Sajnos így az önbizalma sem lehet az egekben és ez látszik is a break vagy gémlabdák kihasználási arányán” – mondta a tőle megszokott őszinteséggel Babos apuka.

Elismerte, jelenleg a páros viszi Timi szekerét, hiszen az eredményei alapján ott már Top játékosnak mondhatni. Édesapja szerint, ha sikerül a nagy versenyekre fix társat találni a jó páros játékosok közül, nagyon szép sikerek jöhetnek még.

„Őszintén, a mi múltunkat lehetőségeinket tekintve, ha "csak" párosban lenne Grand Slam bajnok, akkor sem lennek boldogtalan. És az volt juniorban háromszor is. Miért lenne másként felnőttben?” – mondta élete egyik nagy vágyáról Csaba. 

(Fotó:babostimea.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr905873437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása