MOL csapat Tenisz Blog

Babos Csaba: A sikereknek gyakran nagy ára van

2014.03.16. 13:35 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

timike.jpgBabos Tímea jelenleg az elsőszámú teniszező Magyarországon, hiszen a férfiaknál, és a nőknél sincs nála magasabban jegyzett játékosunk. A még mindig csak 21 esztendős klasszis jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodik, ahol a múlt heti Indian Wells-i verseny után, a jövő héten már Miamiban lép pályára.

Timi pályáját édesapja Babos Csaba indította el, aki sokáig az edzője volt és együtt utaztak mindenhova. Az elmúlt időszakban azonban Csaba már kevesebbet van Timivel, hiszen külön edzők foglalkoznak vele, így édesapja – aki azért továbbra is foglalkozik vele és koordinálja a történéseket - is tudja a saját ügyeit intézni.

„Némiképp változott az életem az elmúlt időszakban. Nyilván képviselem Timi ügyeit is, de a napi munkába már nem veszek részt. Szoros kapcsolatban vagyunk, intézem az ügyeket, szervezem utazásait, véleményezem az elképzeléseit. De a pályamunka napi szinten már nem az én feladatom. Ha itthon van, részt veszek az edzésein, vagy tartok edzéseket neki, és ha szükséges elkisérem versenyekre is” – mondta Csaba azzal kapcsolatban, mennyire változott meg a munkakapcsolatuk.

A kiváló szakember elárulta, számára a MOB ajánlott egy Kiemelt Edzői státuszt, amit elfogadott. Emellett megtartotta az MTK vezető edzői tisztjét, de már csak kiemelt játékosokkal foglalkozik.

„Többek között Gálfi Dalmával, aki nemrég a 16 év alatti csapat Európa Bajnokságon a magyar válogatott tagjaként végig veretlen maradt es ezzel Európa Bajnoki címhez segítette Magyarországot. Jelenleg is vele vagyok Dél-Afrikában versenyeken. Két versenyen indul itt Dalma, és nagyon szeretném, ha tehetsége jó eredményekkel párosulna” – mondta Babos apuka a magyar tenisz egyik legújabb reménységéről.

Ugyanakkor kevesebb szó esik Timi édesanyjáról, akinek minden bizonnyal nehéz volt megszoknia, hogy amíg egyik lánya az Egyesült Államokban élt, a másik hónapokra elutazott egy-egy tengerentúli versenysorozatra.

„A mondás szerint a gyakori távollét a hosszú házasság titka. Mi már 33 éve vagyunk együtt és remélem, ez nem is változik. Sajnos volt ideje ehhez az élethez hozzászokni, már ha lehet. Nekem egyre nehezebben megy a gyakori hosszú külföldi lét. Azonban így is számtalan feladat vár rá itthon, hiszen intézi az üzleti ügyeinket, vezeti a konditermünket, felügyeli a bérelt teniszpályáink működését és a többi fontos dolgot” – mondta Csaba a családi munkamegosztásról.

„Ez 1-2 évig valószínűleg még így is marad. Sopronban jelenleg nem tudnék olyan munkát végezni, ami kielégítené szakmai vágyaimat. Meg Timi ügyei is Budapesthez fűznek. Viszont az előbb elmondottak miatt, a feleségem nem tud a fővárosba költözni. Így marad az ingázás” – mondta Csaba.

Napjainkban legalább a kommunikáció nem gond. Viberen vagy Skype-on minden nap beszélnek, sőt, napjában akár többször is. Csaba emlékszik olyan időkre, amikor elindultak a világba es csak napok múlva tudtak hírt adni magukról.

„A sikereknek gyakran nagy ára van. Hát ezt mi is "fizetjük" gazdagon. Nagyon remélem, valamit visszakapunk az élettől öregkorunkra ezért és egymás oldalán még szép napjaink lesznek” – mondta a tőle megszokott őszinteséggel. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr725864251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása