MOL csapat Tenisz Blog

Babos Csaba: A sport az élet azon területe, ahol megtörténhet minden

2014.02.05. 15:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

timi_adidas.jpgSzerdán 16 órától a teniszé lesz a főszerep a Syma-csarnokban, hiszen itt rendezik, a Magyarország-Románia mérkőzést a Fed Kupa Euro-afrikai zóna I. csoportjában, a B-csoport 1. fordulójában. A nyitó egyesben Jani Réka szerepel, majd következik Babos Timi egyéni találkozója.

A meccsnek a románok az esélyesei, de ahogy Babos Csaba, Timi édesapja elmondta, a sport az élet azon területe, ahol megtörténhet minden, így sokszor még az esélytelenebb is nyerhet.

„Én mindig optimista vagyok. Reálisan nézve nem mi vagyunk az esélyesei az összecsapásnak, hiszen a romának nem csak a mi csoportunkból emelkednek ki, de a 16 között is a legjobbak, hatalmas bravúr lenne ellenük nyerni. A lettek ellen azonban már egyértelműen mi vagyunk az esélyesek. Abban a meccsben is van veszélyforrás, hiszen ők tét nélkül játszhatnak, de akkor is meg kell verni őket. Az angolok ellen, ha jól sikerülnek az első két napösszecsapásai, akár még meglepetést is okozhatunk, ami lehet egy ki-ki parti is” – összegezte az esélyeket Babos apuka.

Úgy véli, amit meg lehetett tenni a felkészülés során, azt a versenyzők megtették, ugyanakkor sokkal nehezebb volt megfelelő helyszínt találni ennek a rangos viadalnak. 

„Remélem, minél többen kijönnek és élvezik majd a játékot. Nehéz volt összehozni, hogy a játékosok pályára tudjanak lépni. Nem olyan egyszerű ez, mint ahogy sokan képzelik, hiszen profi sportolókról van szó, akik szeretnének valami létbiztonságot is, ha valami esetleg történik velük. Szükségük van az esetleges segítségre a felépülésben a felzárkózásban” – utalt Csaba arra, hogy itthon a sportbiztosítások még nem állnak olyan szinten ahol kellene, hogy álljanak.

„A legutóbbi tornán Párizsban Timivel voltam tíz napot, nagyon jól edzett, jól motivált. Egyre jobban érzi magát a WTA versenyeken, szinte mindenkit ismer, és őt is egyre többen felismerik. Látszik rajta, hogy az élete a tenisz” – mondta Csaba azzal kapcsolatban, milyen formában várja Timi, a Fed Kupát.

A kiváló szakember úgy véli, Timit nem nyomasztja, hogy neki kell lennie a válogatott húzóemberének, hiszen korábban a korosztályos válogatottakban is hasonló szerepe volt. Ugyanakkor kiemelte, hogy a csapattársai közül Jani Réka 2 évvel idősebb de szinte együtt nőtt fel Timivel, míg Bukta Ági évfolyamtársa volt, mindketten versenyeztek már WTA tornákon is, így nekik sem lesz olyan szokatlan a környezet.

„Szerintem mind úgy állnak a mérkőzésekhez, örülnek, hogy itthon játszhatnak, és örülnek a sok nézőnek. Talán csak a negyedik csapattag Szlavikovics Szabina lehet kicsit megilletődve, hiszen ő két évvel fiatalabb Timinél” – mondta Csaba arról, mekkora öröm a játékosoknak, hogy végre itthon szerepelhetnek rangos versenyen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr705800115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása