MOL csapat Tenisz Blog

Babos Csaba: Győzelmek kellenek, hogy Timi önbizalma visszajöjjön

2014.03.31. 11:15 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

timike.jpgBabos Tímea az elmúlt héten még Miamiban szerepelt az 5 427 105 dolláros Sony Openen, a héten pedig már a számára oly kellemes emlékeket idéző Monterreyben lép pályára. Két éve az egyest, tavaly pedig a párost nyerte meg a mexikói versenyen, ahol idén remélhetőleg folytatódik a sikersorozat.  

„Timi bizakodva várja a tornát, noha el kell ismerni, egyelőre nincs élete formájában. Az biztos, hogy a Monterrey-i sikerei inkább feldobják, ami viszont nyomaszthatja, hogy sorozatban elsőkörös vereségeket szenved, és most a páros sem működik úgy, mint korábban” – mondta kendőzetlen őszinteséggel Babos Csaba, Timi édesapja és edzője.

Az elmúlt időszakban, Timi párosban egyre jobb eredményeket ért el, idén azonban ez sem megy igazán. „A partnerek éppen olyan passzban voltak amilyenben. Gajdosova mélyen tudása alatt játszott, amit az is bizonyít, hogy egyesben a selejtező első körében búcsúzott, és ezúttal a korábbi világranglista vezető Jankovics se volt túl jó. Természetesen Timinek is megvan a maga része ezekben a vereségekben” – mondta Csaba, akit azért lepett meg a gyengébb szereplés, mert január végén Párizsban ő volt Timivel, és úgy ítélte meg, teljesen rendben volt a játéka.

„Valószínűleg nem Monterreyben jön ki a gödörből, hiszen a tavalyihoz képest dupla díjazású a torna, ennek köszönhetően erősebb a mezőny is. Győzelmekre lenne szüksége, hogy az önbizalma visszajöjjön. Ugyanakkor tudjuk jól, időre van szüksége, hogy az új edző munkája érződjön” – mondta Babos Csaba.

Ugyanakkor elkeseredni sem szabad, hiszen Monterrey után Kuala Lumpurban szerepel Timi, majd Szöulban egy 50 000 dolláros, míg Japánban egy 75 000 dolláros versenyen indul. „Azt várom, hogy ezeken a tornákon jól is játsszon és meccseket nyerjen. Ha több meccsel érkezik oda egy-egy nagyobb versenyre az önbizalma is rendben lesz” – mondta Babos apuka arról, miként indulhat el Timi ismét felfelé.

A kiváló szakember az elmúlt időszakban már nem utazik Timivel, legutóbb Dél-Afrikában a roppant fiatal és tehetséges Gálfi Dalmával szerepelt versenyen. Mint elmondta, az időjárás nem volt túl kegyes hozzájuk, sokat esett az eső, nehezen tervezhető volt a program. Ennek ellenére tanítványa jól szerepelt, hiszen két elődöntőt is vívhatott párosban.

Timivel kapcsolatban elmondta, újabb változás volt a szakmai stábban, hiszen Nikola Andjelics már nem dolgozik velük. „Nikola önszántából szállt ki, kilépett a teamből, aminek nem örülök, jobb szerettem volna, ha marad. Az okokat egyelőre nem tudom, elképzelhető, hogy nem tudta feldolgozni, hogy a francia Thomas Drouet érkezésével már nem egyedül felelős Timi eredményeiért. Ez persze nem biztos, hiszen nem látok bele annyira a kinti dolgokba” – mondta Csaba.

"Ha az egyiket hallgatom, igaza van, ha a másikat annak is. Timi mentalitása és Nikola szerb mentalitása nem fért meg egymás mellett, valamiért nem jöttek ki hárman egymással. Az biztos, hogy Timi kulcsszereplő a háromszereplős játékban” – mondta Babos apuka.

Elárulta, ha Timi hazaér a tengerentúlról, és jönnek az európai versenyek, próbálnak mielőbb megoldást találni, hogy ne legyen gond a szakmai munkával. Jelenleg is tárgyalásban vannak egy erőnléti edzővel, és bíznak benne, mihamarabb megoldódik a problémájuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr105886545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása