MOL csapat Tenisz Blog

Babos Csaba: Timi változtatott a játékán, ezzel verte meg Halepet

2014.02.12. 12:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

babos_fed.jpgA magyar együttes 2-1-re legyőzte az izraelieket a tenisz Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoport budapesti tornájának vasárnapi helyosztóján, ezzel a 16 csapatos versenyben az ötödik helyen zárt. A Babos Tímea vezette együttes a csoportmeccsek során a románoktól ugyan kikapott, de a folytatásban előbb a letteket, majd az angolokat is megverte. Babos Tímea remekelt a hétvége során, többek között a top 10-es Halepet is legyőzte.

Timi számára különösen emlékezetes maradhat a budapesti verseny, hiszen a románok ellen legyőzte az egyéni WTA-rangsorban 10. helyen álló Simona Halepet is. Korábban többször is előfordult, hogy Timi egy egyesélyesebb játékos ellen vezetett, majd „megijedt a lehetőségtől és nem tudott nyerni. Ezúttal azonban fordítva történt, hiszen Halep az első játszmát 6:1-re nyerte és a magyar klasszisnak innen sikerült fordítania.

„A döntő érv az volt, hogy a második játszmára a játék képe megváltozott. Az első szettben Halep jól játszott, Timi viszont nem. Röviden játszott, átadta a kezdeményezést ellenfelének. Ezen aztán változtatott, egyre agresszívebben kezdett játszani, egyre hosszabban ütötte meg a labdákat, és egyre hatékonyabbak lettek a szervái, ekkor már rendben volt a játéka, és nagyobb figyelmet tudott fordítani a fogadójátékra is” – összegezte a fantasztikus győzelem okait Babos Csaba, Timi édesapja és edzője.

A szakember elmondta, Timi ekkor már kihasználta a breaklabdáit, sokat emelt a játéka sebességén, és ezt Halep már nem tudta kellő mértékben lereagálni. Sajnos a románok a párost megnyerték így övék lett a meccs is. Pedig jól indult az a találkozó is, hiszen Timi Jani Réka oldalán 7:6-ra hozta az első játszmát.

„Nem mentség, vagy kifogás, de harminc perc pihenő után, nem könnyű újból meccsben lenni. Ugyanakkor azt a meccset is megnyerhették volna” – összegzett Babos apuka, akinek szavai egybecsengenek azzal amit Timi is mondott a találkozó után, hiszen hiába „volt még benne a kezében” a játék, az első szett után egyre inkább ment el az energiája.

„A lett lány elleni vereség mindkettőnket meglepett. Többek között azért is, mert Marcinkevica sokkal jobban játszott, mint gondoltuk. Erre ráment az első szett. Timi viszont csak jó közepes teljesítményt nyújtott, ami ezúttal nagyon nem volt elég. Nagyobb kockázatot kellett volna vállalnia, úgy érzem ezt a meccset taktikailag veszítettük el” – mondta a tőle megszokott őszinteséggel Babos apuka.

Szerencsére aztán Timi a párosban javított, de a Janival alkotott párosukra az egész verseny során nem lehetett panasz. „Jó párosokat játszottak, de ez nem is meglepő, hiszen Timi volt a legmagasabban jegyzett páros versenyző, és Réka is jól teljesített. Az izraeliek ellen biztos volta a sikerben, hiszen a mi versenyzőinkben van annyi rutin, hogy behúzzák az ilyen meccseket” – dicsérte Csaba a magyar kettős játékát.  

Azóta Timi már el is utazott, és csak két hónap múlva lesz itthon, hiszen a jövő héten már Brazíliában lép pályára. Azt követően még egy brazil torna következik, majd két verseny az Egyesült Államokban, míg március végén a szép emlékű Monterrey-i viadalon szerepel. 

(Fotó:mti)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr215810611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása