MOL csapat Tenisz Blog

Bravúr lenne a tavalyi eredmény megismétlése a FED Kupában

2014.02.03. 15:12 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

0000001Timi-Monterrey.jpgBabos Tímea jelenleg Párizsban a 710 000 dollár összdíjazású Open GDF Suez versenyen vesz részt. Február közepén Brazíliában lép pályára két tornán is, a két külföldi „fellépés” között azonban Budapesten a magyar női teniszválogatott tagjaként a Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoporttornáján vesz részt.

A február 4. és 9. között esedékes tornán a Babos Tímea (87. a világranglistán), Jani Réka-Luca (250.), Bukta Ágnes (315.) és Czink Melinda (255.) vagy Szlavikovics Szabina (637.) összeállítású csapat a románok után a britekkel, majd a lettekkel találkozik a csoportmeccsek során.

A torna szombati versenynapját az MTSZ a magyar tenisz napjává nyilvánította, az ingyenesen megtekinthető program díszvendége a kilencszeres Grand Slam-tornagyőztes és korábbi világelső, újvidéki születésű Szeles Mónika lesz.

Barátosi Levente szövetségi kapitány együttesének ellenfelei közül a román válogatott tűnik a legerősebbnek, amelyben hárman szerepelnek a legjobb 100-ból, köztük a tavaly hat tornán - köztük Budapesten is - győztes Simona Halep.

A kapitány a sorsolás után úgy fogalmazott, a névsor ismeretében számított arra, hogy összekerülhetünk egy-két nehezebb ellenféllel, de ezzel együtt tény, hogy nehéz sorsolást kaptunk. Ennek ellenére bízik benne, hogy kiharcolják a bennmaradást.

„Nem egyszerű a helyzetünk, úgy gondolom a tavalyi csapat ötödik helye komoly bravúrnak mondható. Az egy rendkívül ütőképes csapat volt, de abból az együttesből ketten is abbahagyták” – mondta honlapunknak a tavalyi eredményről Barátosi.

Tisztában van vele, hogy idén egy fiatal feltörekvő csapattal még a tavalyinál is nagyobb bravúr lenne a feljutáshoz közeli helyezés. Úgy ítéli meg a jelenlegi kerettől a biztos bennmaradás az elvárható. Ugyanakkor bízik benne, hogy a FED Kupa hatalmas élményt ad a kilátogató közönségnek

„Úgy gondolom nem túlzott elvárás, hogy a lettek elleni meccset kötelező megnyerni. A románok talán kiemelkednek a négyesből, de az angolok ellen sem vagyunk esélytelenek. Információim szerint a legnagyobb klasszisuk Robson lemondta a szereplést, de Johanna Konta és Heather Watson is komoly játékerőt képvisel” – mondta Barátosi, aki kiemelte, nagyon bízik benne, hogy a jelentős számú magyar közönség pozitív motivációt ad és nem nyomasztja majd csapatát.

A szakember elmondta, minden sportágnak megvan a maga éves csúcspontja és idén - azzal, hogy a szövetség a szombati napot a magyar tenisz napjává nyilvánította -, ez lehet az. Úgy véli, ez a rendezvény próbál olyan hangulatot csinálni, ami komoly hatást ad a fiataloknak és ezzel a magyar tenisz kikerüljön a jelenlegi állapotából.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr195796044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása