MOL csapat Tenisz Blog

Babos Tímea új impulzusokat kapott új edzőjétől

2014.04.16. 08:03 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

timi_adidas.jpgBabos Tímea jelenleg a 250 000 dollár összdíjazású Kuala Lumpur-i WTA-tenisztornán szerepel ahol egyesben az első fordulóban kikapott a cseh Kristyna Pliskovától, ám párosban még ott a javítási lehetőség.  A jelenlegi legmagasabban jegyzett magyar teniszező február óta Thomas Drouet felügyelete alatt dolgozik, és Babos szerint minden szempontból jól alakul a közös munka.  

Az elmúlt hónapokban jelentős változások történtek Timi „teniszéletében”, hiszen a jelenlegi világranglistán legmagasabban jegyzett magyar klasszis rövid idő alatt kétszer is edzőt váltott. Előbb Barátosi Leventével szűnt meg a munkakapcsolat, de mint Timi, és édesapja Babos Csaba is elmondta, a baráti viszony megmaradt.

„Levivel nagyon jó volt a kapcsolatunk, hiszen négy évig dolgoztunk együtt. Lehet a végére kicsit elfáradtunk, mindenesetre sokat köszönhetek neki” – mondta Timi a korábbi kiváló edzőjéről. Barátosival kapcsolatban Timi édesapja még korábban elmondta, semmi gond nem volt és nincs is vele, egyszerűen gyermekei miatt többet nem tudott vállalni az utazásokból, de a munkakapcsolatuk megmaradt

Az év elején Nikola Andjelics volt a felelős a szakmai munkáért, majd hozzá csatlakozott februárban Thomas Drouet, aki többek között Marion Bartolit segítette élete első Grand Slam győzelméhez.

„Nikolának kondiban nagyon sokat köszönhetek, hiszen az erőnlétem sokat javult mellette, de el kell ismerni, a teniszben kell neki segítség. Véletlen, sorsszerű lehetőség volt számomra, hogy Thomassal elkezdhettem a közös munkát. Úgy gondolom, bőven van tapasztalata és pont ezért tudja is az utat, hogy miként tud engem motiválni, hogyan tudja a játékomat fejleszteni ” – mondta Timi a szerb illetve a monacói szakemberről.

Márciusban Andjelics önszántából szállt ki a csapatból, Babos apuka véleménye szerint elképzelhető, hogy nem tudta feldolgozni, hogy Drouet érkezésével már nem egyedül felelős az eredményekért.

Timi mindenesetre nagyon bízik a Drouet-val elkezdett munkában. Elmondta, nagyon sokat jelent számára, hogy a szakember hisz benne, ezzel pedig sok erőt tud adni számára. Azt ugyanis a 21 esztendős klasszis is elismerte, az elmúlt időszakban elszenvedett vereségek után kevés önbizalommal rendelkezik.

„Eredményt azonnal nem lehet elvárni, sokat dolgozunk az új edzővel, hogy minél előbb, minél jobb legyen a játékom. Összességében az edzéseit és a vele járó változásokat nagyon pozitívnak értékelem. Úgy érzem ez a jó irány az alapot letenni, az új utat megtalálni, hogy a jövőben minél sikeresebb legyek” – mondta Timi még elutazása előtt. 

(Fotó:babostimea.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr226042677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása