MOL csapat Tenisz Blog

Babos Csaba: Az öt páros győzelem teszi igazán széppé az évet

2013.12.05. 13:46 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

0000001Timi-Monterrey.jpgBabos Tímea jelenleg Franciaországban, a nizzai akadémián végzi felkészülését a közelgő idényre. A világranglistán jelenleg a legmagasabban jegyzet magyar teniszező sikeres évadon van túl, melyet ezúttal edző-édesapja, Babos Csaba értékelt a molcsapat.hu-nak.

Babos Tímea számára november elején véget ért az idei versenyszezon. Sajnos az utolsó versenye nem úgy zárult, ahogy szerette volna, hiszen rosszullét miatt fel kellett adnia az 50 ezer dollár összdíjazású fedett pályás torontói női tenisztorna döntőjét. A 20 éves magyar játékos a fináléban 7:5-re elvesztette az első szettet az amerikai Victoria Duvallal szemben, majd jelezte, hetek óta tartó betegsége miatt nem tudja folytatni a mérkőzést.

A rosszul sikerült évzárás ellenére Timi nem lehet elégedetlen, hiszen remek évet produkált. Teljesítményéről mindent elmond, hogy négyszer is a legjobb nyolc közé tudott kerülni igen komoly erősségű WTA tornán, emellett pedig öt páros tornagyőzelmet mondhat a magáénak.

„Az idei év mélypontja az év eleji versenyek voltak, melyektől sokkal többet vártunk, de sajnos nem úgy sikerültek, ahogy szerettük volna. Ennek a gyengébb szezonkezdetnek köszönhetően „kiesett” a tavalyi monterreyi tornagyőzelem” – értékelte a jelenlegi legmagasabban jegyzett magyar teniszező teljesítményét Babos Csaba, Timi édesapja és edzője.

A kiváló szakember ugyanakkor roppant büszke, hogy Timi az év eleji gyengélkedés után egyenletes teljesítményt nyújtva jött előre, és év végére elfogadható helyen végzett, hiszen a 88. helyen zárt a világranglistán, ahol március óta nem állt ilyen jó pozícióban.

„Ha nincs az év végén a hosszas betegeskedése, még akár 15 helyet is javíthatott volna, úgy érzem ez „benne maradt”, de a betegsége miatt ki kellett hagynia több tornát is, így nem tudott elmenni a dubai versenyre és a linzi, valamint luxemburgi megméretés is elmaradt számára” – mondta Babos apuka.

„Úgy gondolom Timi jó átlagteljesítményt nyújtott idén, amit az öt páros győzelem tesz igazán széppé. Ha jövőre is hasonlóan teljesít, és a Grand Slam versenyek jobban sikerülnek, akkor elégedettek lehetünk”.

Timi jelenleg Franciaországban készül a következő szezonra, ahol többek között Fucsovics Mártonnal is találkozott, aki november elején edzőpartnerként a legnagyobbakkal ütögetett a londoni ATP-világbajnokságon.

Babos Tímea számára a jövő évi szezon már idén elkezdődik, hiszen december 29-én már rajthoz áll a kínai Szencsenben megrendezésre kerülő 500 000 dollár összdíjazású Gemsdale Kaisa Open tornán, melyen többek között a kínai Li Na és az olasz Errani is a riválisa lesz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr485676866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása