MOL csapat Tenisz Blog

Babos Csaba: Még nem vontunk mérleget, de nem volt rossz év

2013.10.30. 14:09 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

timi_adidas.jpgBabos Tímea az elődöntőig jutott az 50 000 dolláros saguenayi ITF-versenyen. A betegsége ellenére remekül teljesítő magyar teniszezőtől a hetedik helyen kiemelt tunéziai Onsz Dzsabúr vette el a döntő lehetőségét. Babos nem pihenhetett sokat, ezen a héten újabb torna vár rá, ezúttal Torontóban.

Mint arról Timi honlapja is beszámolt, a világranglista 98. helyén álló magyar játékos a korábbi három fordulóban egy szettet veszített, a negyeddöntőben pedig adogatást sem rontott, míg az elődöntőben 8 ászt ütött, 4 kettőshibát vétett. A 20 esztendős magyar sportoló ezen a héten már az 50 000 dollár összdíjazású torontói versenyen szerepel, ahol az első fordulóban az osztrák Nicole Rottmann lesz az ellenfele.

„Többen kérdezték, hogy mire jók ezek a „kisebb” tornák. Mivel véget ért a WTA-szezon és a múlt héten már az év utolsó jelentősebb versenyét a világbajnokságot rendezték, így ezen indult Timi. A betegsége sajnos elvitt 2-3 versenyt, amit terveztünk erre az időszakra, hiszen nem tudott indulni a 235 000 dolláros luxemburgi BGL BNP Paribas Luxembourg Open-en és a 100 000 dolláros franciaországi Internationaux Féminins de la Vienne-en sem” – mondta érdeklődésünkre Timi edzője és édesapja Babos Csaba.

A nagyszerű szakember megjegyezte, nem szabad lebecsülni ezeket a versenyeket sem, hiszen a döntős 50, míg a győztes 70 ranglistapontot kap. Emellett Timi kicsit kiszakadhat a megszokott környezetből, és versenyben edzhet. Csaba úgy véli ezeken a tornákon is lehet igazán jó meccseket játszani, és egyébként is jobb egy ilyen torna, mint 2-3 hónap meccs nélkül

„Az idei évről még nem vontunk mérleget, de összességében nem volt rossz, jobb volt, mint az előző, ugyanakkor még jobb is lehetett volna, ha a nagy versenyek illetve a Grand Slam viadalok jobban sikerülnek. Ezeken egy győzelem is nagyon sokat ér, viszont ha kikapsz, az nulla ponttal számít” – mondta Csaba.

Az egyéni ranglistába 16 verseny számít, de amint Csaba elmondta, Timinek csak 12 van, hiszen a GS-tornákon nem tudott meccset nyerni. Ha a négyből csak kettőn nyert volna 1-1 meccset, az plusz 200 pontot jelentene, ami azt jelentené a jövő évet az első 80-ban kezdené a világranglistán.

„Egy biztos, ha jövőre ezek a versenyek jobban sikerülnek, akkor biztos, hogy előrébb lesz. Egyelőre a legfontosabb, hogy párosban sikerüljön állandó partnert találni. Megpróbáljuk a horvát Petra Martic-csal aki nem rossz, de csak az Australian Open előversenyei után tudunk biztosat mondani.

Az említett Petra Martic 22 esztendős és 2008-ban kezdte meg profi karrierjét. Eddigi pályafutása során egyéniben két, párosban három ITF-tornagyőzelmet szerzett. WTA-versenyt egyelőre nem sikerült nyernie, egy egyéni és két páros döntőt játszott, mindegyiket 2012-ben. Grand Slam-tornákon a 2012-es Roland Garroson szerepelt a legjobban, ahol a negyedik körig jutott. Legjobb egyéni világranglista-helyezése a negyvenkettedik volt, amelyet 2012 júniusában ért el. Jelenleg ő az első számú horvát női teniszező.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr135606123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása