MOL csapat Tenisz Blog

Babos Tímea betegség után indul a linzi tornán

2013.10.03. 08:09 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

timike.jpgBabos Tímea az elmúlt héten itthon készült az év utolsó negyedében esedékes versenyekre. Timi az elmúl hetekben a US Open után, előbb Taskentben szerepelt – és nyert megy egy 235 000 dollár összdíjazású tornát -, majd két, kemény pályás verseny következett Kínában, így rá is fért egy kis pihenés.

Sajnos azonban egy kisebb betegség keresztülhúzta a számításait, így nem tudott annyit gyakorolni amennyit szeretett volna. „Az igazság az, hogy voltam már jobban is. Sajnos elkapott valamilyen vírus és az elmúlt napokban lázas voltam, fájt a torkom és a hátam is. Szerencsére mostanra már kicsit jobban vagyok, de ma is csak 45 percet edzettem” – számolt be Timi kedden az egészségi állapotáról.

Elárulta, hiába irigylik őt sokan azért, hogy számos helyen megfordul a versenyei kapcsán, az adott városokból nem sokat tud megnézni. „Viszonylag elég keveset látok az adott versenyhelyszínekből, de azért mindig próbálok időt szakítani rá. A legtöbb igyekszünk körbenézni, és próbálok mindenhonnan valamilyen „ereklyét” hozni” – mondta a jelenleg legmagasabban rangsorolt magyar teniszező.

Timi az elmúlt években a tenisznek köszönhetően 65 országban járt. Ha nem is tudott mindenhonnan emléktárgyakat szerezni papírpénzt szinte mindenhonnan próbált hozni, mert édesapja gyűjti a különböző országok pénzeit. A kedvence Ausztrália és Mexikó. Ausztrália már régóta az volt, de nagyon megszerette Észak-Amerika legdélebben fekvő országát is. Mint elmondta, nem csak azért, mert ott szerezte élete első WTA tornagyőzelmét.

„Nagyon szeretem mindkét országot, leginkább a szépsége és az emberek miatt, de összességében mindent szeretek ebben a két országban úgy együtt, ahogy van. Ugyanakkor Franciaország nem tartozik a kedvenceim közé, elsősorban az emberek viselkedése volt nagy csalódás számomra” – mondta Timi.

A 20 esztendős klasszis legközelebb Linzben lép pályára, majd egy luxemburgi verseny következik. Ezt követően is marad Európában, idén elmarad az elmúlt években megszokott ázsiai utazása. 

„Lesz két hét „semmittevésem”, majd következik négy hét alapozás. Ezt követően pedig már utazom is az Australian Openre” – mondta Timi, akinek október elején megújult a honlapja is. Mint elárulta, még egy fotózás hiányzik hozzá, és akkor olyan lesz, mint amilyennek ő szeretné. 

A tenisszel kapcsolatban elmondta, a jövő évet igyekszik egy páros társsal végigjátszani, de hogy ki lesz az, az majd csak az elkövetkezendő hetekben derül ki. Hozzátette, jelenleg három név van a pakliban, de egyelőre még nem tudja ki lesz a „befutó”. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr645548498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása