MOL csapat Tenisz Blog

Barátosi: Lényeges, hogy Timi nyomást tudjon gyakorolni az ellenfelére

2013.08.24. 16:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

timi_adidas.jpgBabos Tímea már New Yorkban tartózkodik, hiszen hétfőn kezdődik az év utolsó Grand Slam tornája az amerikai nyílt teniszbajnokság, a US Open. A magyar játékos ellenfele az első fordulóban a 10.helyen kiemelt olasz Roberta Vinci lesz. (A jelenleg legmagasabban jegyzett magyar teniszező párosban egy másik az olasszal Francesca Schiavonéval indul.)

A New York-i Grand Slam-torna honlapja szerint a 30 éves Vinci, a páros-világranglista éllovasa pályafutása 12. US Openjére készül, tavaly egyesben negyeddöntős volt, párosban pedig megnyerte a viadalt. Vinci jelenleg a 12., Babos pedig a 103. a világranglistán - mérkőzésük tétje a legjobb 64 közé jutás lesz.

Timivel ezúttal Nikola Andjelics kelt útra, így másik edzője Barátosi Levente itthonról szorít neki. „A legtöbb versenyen együtt vagyunk Timivel, de ezt nem olyan egyszerű finanszírozni. Ezúttal Nikola ment vele, én szeptemberben a kínai versenyre kísérem el Timit” – mondta Barátosi, aki mellesleg a női válogatott szakvezetője is.

A szakember szerint Timinek az elmúlt hetekben sikerült úgy játszania, ahogy edzésen is sokszor tapasztalták. Elmondta, Timi sokszor fantasztikus dolgokat csinált a tréningeken, de a meccseken ebből nem minden jött elő.

„Az ütőerő nagyon fontos ahhoz, hogy az akaratát az ellenfelekre erőltesse. Lényeges, hogy nyomást tudjon gyakorolni az ellenfelére, hogy egyre nehezebben tudja az irányítást átvenni. Korábban is ez volt a játékának fő eleme” – mondta Barátosi arról, véleménye szerint mivel tud Timi a továbbiakban is ellenfelei fölé kerekedni.

Úgy véli a 20 esztendős magyar klasszis is változik, ő is sokat tapasztalt az elmúlt időben. Barátosi szerint Timinek nagyon sokat javult az elmúlt időben az edzésmunkája, és az elmúlt versenyeken bejöttek a húzásai.

„Schiavone egy olyan partner, aki rutinos Grand Slam szereplő, akinek nem kell elmondani mit, miért kell csinálni. Csak nyerhetünk vele, a játéka és az eredményei mellett az a mentalitás alázat, amit ő képvisel az a hozzáállás csak jó hatással lehet Timire” – mondta Barátosi arról, mit nyerhet Timi azzal, hogy az olasz klasszissal indul párosban. Véleménye szerint sokat segíthet Timi játékán, ha párosban mindig jobb partnerekkel szerepel.

A US Open után Timi hazajön, majd Taskentben szerepel. Ezt követően – Barátosival – Kína felé veszik az irányt, ott indul két versenyen is. „Ezúttal csak három hetet leszünk Kínában, igyekszünk egyre kevesebb messzi tornát szervezni, az elmúlt évben túl sokat rohantunk, ami az eredmény rovására ment. Edzeni is kell, és sokszor az érdemi munka rovására ment az utazás” – mondta a kiváló edző.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr185474100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása