MOL csapat Tenisz Blog

Babos Tímeát feldobja a hazai pálya

2013.07.06. 18:11 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

timike.jpgSzombaton kora délután elkészítették az egyéni főtábla sorsolását a budapesti, Hungarian Grand Prix elnevezésű tornára. Az alanyi jogon főtáblás Babos Tímea szerb ellenfelet kapott Alekszandra Krunics személyében. Krunics WTA-tornagyőzelemmel még nem rendelkezik, az ITF sorozatban azonban már nyert tornát. 

A világranglista legjobb 100 játékosa között jegyzett Babos Tímea (99.) a ranglistán jelenleg a 136. pozícióban található szerb Alekszandra Krunics ellen mutatkozik be a 235 ezer dollár összdíjazású budapesti Hungarian Grand Prix névre keresztelt WTA-tornán. A Római Teniszakadémián megrendezésre kerülő viadalon Babos hatalmas bizonyítási vággyal lép majd pályára, lévén az utóbbi idők tornái nem sikerültek jól számára, ráadásul tavaly Budapesten rögtön az első körben búcsúzott. A 20 éves magyar játékos rengeteget edzett a hétfőn kezdődő torna előtt, felkészülését többször a torna helyszínéül szolgáló komplexum center pályáján végezhette. Timi szép emlékeket őriz a budapesti viadalról, hiszen többek között pályafutása első WTA-s főtáblás meccsét is a Római Parton játszotta.

"Ez mindenképp feledhetetlen számomra! Egyszerűen szeretek otthon játszani, feldob a gondolata most is. Nagyon élvezem a közönséget amúgy is. De amikor magyar szavakat hallok, az plusz energiát ad” – beszélt honlapján Timi a budapesti torna légköréről.

A 20 éves magyar játékos nem tűzött ki maga elé eredményességi tervet a Hungarian GP-re, szeretne jól játszani és mindent meg fog tenni a sikerért.

Ebben az első körben rögtön a szintén 20 éves Alekszandra Krunics szeretné majd megakadályozni, aki jelenleg a 136. a világranglistán, júniusban mindössze négy hellyel jegyezték feljebb. A szerb játékos Moszkvában született, felnőtt Grand Slam-versenyen még sohasem szerepelt a főtáblán és Babossal ellentétben még soha sem játszott WTA-tornát. Az alacsonyabban rangsorolt ITF-viadalokon több sikerrel járt, hat tornagyőzelmet jegyez ebben a sorozatban.

A babostimea.hu beszámolója szerint Krunics januárban negyeddöntős volt egy 25 000 dolláros franciaországi versenyen, majd két WTA-versenyen is próbálkozott. Bogotában és Acapulcóban azonban nem jutott fel a főtáblára. Az irapuatói 25 000 dolláros viadalon aztán a döntőig menetelt, ahol 7:6, 6:4-re legyőzte az ukrán Olga Savcsukot. Ezt követően salakon a legjobb nyolcig jutott Wiesbadenben (25 000 dollár) és elődöntős volt Trnavában (75 000 dollár). Csehországban felülmúlta az 1. helyen kiemelt Jana Cepelovát, majd Daria Gavrilovát és Tereza Mrdezát. Június elején Krunics negyeddöntőbe jutott Bresciában (25 000 dollár).

Babos és Krunics korábban már találkozott egymással, igaz nem egyesben, hanem párosban. A "találka" a bogotai tornán történt, ahol a későbbi tornagyőztes Babos-Minella kettős az elődöntőben 6:3, 6:2-re verte a korábbi világelső Jelena Jankovicsot és párját Alekszandra Krunicsot.

A Babos Tímea-Alekszandra Krunics mérkőzést a tervek szerint kedden délután rendezik a Római Teniszakadémián.

(Forrás:babostimea.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr105393772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása