MOL csapat Tenisz Blog

Babos Csaba: Timi mostanra Top 10-es szinten játszik párosban

2014.02.20. 22:13 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

timi_adidas.jpgBabos Tímea folytatja idei remek szereplését párosban, ezúttal a 250 000 dolláros Rió-i salakpályás WTA-verseny első fordulójában Jarmila Gardosova oldalán aratott sima győzelmet a Florencia Molinero, Laura Thorpe kettős ellen.

Úgy tűnik Timi számára „mindegy” kivel van párban, hiszen a FED Kupában Jani Rékával ért el jó eredményt, míg az idei évben már döntőt játszhatott Párizsban a francia Kristina Mladenovics és Sydneyben a cseh Lucie Safarova oldalán is. Utóbbival meg is nyerte a tornát, a döntőben a több GS-tornán is diadalmaskodó Errani, Vinci kettőst legyőzve.

„Elfogultság nélkül mondhatom, a párizsi játék már-már világszínvonalú volt. Ha sikerül egy állandó társat találnunk, idén sikerülhet egy igazán nagy eredményt elérni. Ez lehet, hogy furcsán hangzik, de úgy vélem Timi mostanra Top 10-es szinten játszik párosban” – mondta Timi édesapja és edzője Babos Csaba.

A lánya teljesítményét mindig is reálisan értékelő szakember úgy véli, azaz elvégzett munka, amit Timi csinált az elmúlt időben, előbb utóbb egyesben is kamatozik majd. Timi idei teljesítményének értékét növeli, hogy a döntős partnerei közül Safarova és Mladenovics sem volt 100 százalékos állapotban, így a magyar klasszisra mindkét esetben nagyobb teher hárult, de ezzel is sikerült megbirkóznia.

„Meg kell találni a fix páros társat. Timi már azon a szinten van, hogy iránta is sok „kérő” van, bízom benne, előbb-utóbb csak kialakul 1-2 fix páros. Miután Safarovával megverték Erraniéket, az Australian Openen már egy új párral lépett pályára. Ha lenne fix párja, az olaszoknak rövid időn belül esélyük sem lenne ellenük” – mondta Csaba, aki az elmúlt időben kevesebbet utazik lányával, de a párizsi versenyen ő volt vele, így testközelből láthatta Timi kiemelkedő játékát.

„Számításba jöhető játékosok elkötelezték magukat. Nem tudok olyan szabadon lévő játékos, akivel hosszabb távon számolhatnánk. Olyan játékos kell Timi mellé, aki alapvonalról tud játszani. Nem kell extraklasszis, lehet „kisebb” játékos is, mondjuk én el tudnám képzelni a szlovák Gajdosova oldalán, aki tavaly nyert Australian Opent vegyes párosban” – mondta Csaba.

A kiváló szakember ugyanakkor nem aggódik amiatt, hogy Timinek egyesben nem jönnek úgy az eredmények, mint párosban. „Nem kell ahhoz a Top10-ben lenni, hogy valaki a legjobb legyen párosban. Erre a legjobb példa Peter Fleming, aki John McEnroe-val szinte verhetetlen volt párosban, egyesben mégsem tudott a legjobbak közé kerülni”. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr955824842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása