MOL csapat Tenisz Blog

Barátosi Levente: Timi elsődleges célja, visszakerülni a legjobb 100 közé

2013.04.22. 14:40 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

timi_adidas.jpgBabos Tímea az elmúlt hónapokban három földrészen (Ázsia, Ausztrália és Észak-, valamint Dél-Amerika) is pályára lépett. A magyar teniszező számos versenyen indult, és ezen idő alatt két tornagyőzelmet szerzett. Bogotában a luxemburgi Mandy Minellával, Monterreyben a japán Date-Krumm Kimikoval alkotott legyőzhetetlen párost.

Timivel ezúttal nem édesapja (és edzője) Babos Csaba, hanem Barátosi Levente volt ott a versenyeken. „Idén végre egyéniben is elindult felfelé, az pedig az eredmények tükrében egyértelmű, hogy párosban folyamatosan javul. Ez a világelső kettős ellen is látszott, hiszen az a meccs is bizonyos apró hibák nélkül nyerhető lett volna. Bízom benne, hamarosan egyesben is olyan kiegyensúlyozottan fog szerepelni, mint párosban” – mondta Barátosi.

A Timi mellett a női válogatott szövetségi kapitányi posztját is ellátó szakember elmondta, Babos mindkét partnerével szívesen játszik, hiszen mindkettővel megérti egymást, pedig Kimiko akár az anyukája lehetne Minellának. Ugyanakkor a luxemburgi lánnyal lebeszélték, hogy a wimbledoni versenyig együtt indulnak tornákon, és a legrangosabb füves pályás viadalon is együtt állnak rajthoz.

„Sikerült elkerülni azokat a holtpontokat, amelyeket a túlzott stressz okozta, mostanra túl tud lenni ezeken még akkor, amikor a játékot vissza lehetett fordítani. Az elmúlt időszakban is volt 1-2 olyan meccs, ami jobban sikerült, ez elsősorban annak köszönhető, hogy Timi tél óta nyugodtabb lelkiállapotban játszik. Ennek köszönhetően sokkal bátrabb is, ez vezetett például a korábbi világelső Ivanovics legyőzőséhez is” – mondta Barátosi.

A szakember szerint, amikor lehet, akkor Timinek el kell indulni egyesben és párosban is. Véleménye szerint a magyar klasszis van olyan erőállapotban, hogy egy-egy versenyen bírja a kettős terhelést és a páros nem vesz ki belőle annyit, hogy ne tudjon az egyesben is jól teljesíteni.

„Most az elsődleges célunk, hogy visszakerüljön a WTA ranglistáján a legjobb 100 közé. Ha automatikusan főtáblás lesz a rangosabb versenyeken, ott már bele lehet szaladni hasonló győzelmekbe, mint az Ivanovics elleni siker volt. Az ilyen győzelmek pedig csak megerősíthetik a helyét a legjobbak között” – mondta Barátosi a közeljövő legfontosabb céljairól.

Elárulta, az elmúlt hónapokban voltak ugyan kisebb vitáik Timivel, de valamennyi a teniszről szólt. Ugyanakkor mindketten tisztában vannak vele, vannak konfliktusok abból, hogy miként lehetne még jobbnak lenni, de azt is tudják, ezekből tudnak fejlődni.

„Az elmúlt hónapok csúcspontja az Indiana Wells-i verseny volt. Nem az eredmény, hanem elsősorban a környezet és az emberek miatt. Szinte többen vannak, mint egy Grand Slam tornán és mindenki roppant kedves, segítőkész, az egész torna hihetetlen profin volt megrendezve” – mondta az elmúlt hónapok legnagyobb élményeként Barátosi.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr675238820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása