MOL csapat Tenisz Blog

Babos Tímea édeni körülmények között készülhetett Thaiföldön

2013.01.30. 12:10 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

baboskép.jpgBabos Tímea miután kiesett az Australian Open egyes és páros küzdelmeitől, közel egy hétig Thaiföldön készült a 235 000 dollár összdíjazású PTT Pattaya Openre. A világranglista 73. helyén álló magyar klasszis a görög Eleni Daniiliduval már túl is van a párosok bemutatkozásán, és már el is búcsúztatták a Tatjana Malek-Chanelle Scheepers kettőst.

Timi még Ausztráliában a felkészülés során a Zoo Melbourne-ben járt, és mint honlapján beszámolt róla, hatalmas élmény volt számára. „A világ számos helyén látogattunk már állatkerteket, rezervátumokat, de ez a legszebbek közt volt. Hatalmas területen óriási kifutókban szinte természetes élőhelyüknek megfelelő területen élnek itt a vadak. Nagyon sok fa, bambusz, zöld borította a területet. Igazi élmény volt” – írta Timi édesapja és edzője Babos Csaba.

Az egyik legnagyobb élményük, hogy olyat láttak, amit állatkertben csak ritkán lehet. Újszülött elefántot. A " kicsi" két napos volt, alig több mint 150 kg és már az anyja mellett volt a kifutón. Igaz csak 2 órára engedtek ki Bobot, a kiselefántot, de Timiék így is pont láthatták.

Emellett oroszlánetetést, pandákat és különleges madarakat láttak, de szintén feledhetetlen élmény volt számukra a lepkeház, ahol sok ezer pillangó repkedett körülöttük különleges színekben pompázva. A pihenőnap után repültek át Thaiföldre, de Csaba beszámolója szerint az út sokkal több akadállyal járt, mint gondolták.

Hosszas huzavona után sikerült csak átíratni a jegyüket, és amikor már azt hitték minden rendben, kiderült, közel sem. Amellett, hogy 1100 dollárt kellett fizetniük a túlsúlyért (a saját poggyászuk mellett Timi Melbourne-ben megkapta az Adidastól az új kollekciót), még a csomagjuk is eltűnt majd végül előkerült, így a gyors utazás helyett egy kisebb tortúrával ért fel a megérkezésük.

Kedd délelőtt érkeztek Pattayára, ahol roppant meleg van ebben az időszakban (30-35 fok) és nagyon magas a páratartalom. A hoteljüknek saját tengerpartja van, és 5 különböző uszodája. „A teniszpályák ahol a versenyt rendezik, a szálló parkjában találhatók. Négy pálya van, de sajnos a minőségük hagynak kívánnivalót maguk után. Bar újra festették, de a borítás a nagy melegben sok helyen felpúposodik és a 3 és 4-es pálya teljesen más sebességű, mint az első kettő”- írta Csaba.

Timi a Pattaya-i verseny után hétfőn érkezik haza, majd kedden már a Fed Kupára, Izraelbe utazik, ahol szerdán már pályára kell lépnie. Onnan 2 napra jön csak haza, majd egy újabb 7 hetes túra következik 5 versennyel, olyan helyszínekkel, mint Bogota, Florianopolis, Indian Wells, Miami, Monterrey.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr215052428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása