MOL csapat Tenisz Blog

Jégkorongos csodára készülnek a női teniszezők

2013.01.19. 12:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

babos_timi_örül.jpgBabos Tímea számára sajnos hamar befejeződött az év első Grand Slam versenye az Australian Open. A jelenleg legmagasabban jegyzett magyar teniszező egyesben és párosban is az első fordulóban búcsúzott. Búsulni azonban nincs idő, hiszen egymást érik a tornák a versenynaptárban, ráadásul nemsokára válogatottbeli kötelezettsége is lesz Timinek.

Az Australian Openen Timinek egyesben a francia Kristina Mladenovic, míg párosban a brit Laura Robson oldalán az orosz, cseh összetételű Anasztaszija Pavljucsenkova, Lucie Safarova kettős jelentette a végállomást. Ugyanakkor nincs miért szégyenkeznie a magyar klasszisnak, hiszen Mladenovic ellen három játszmában, 2 óra 53 percig tartó küzdelemben, a döntő szettben végletekig kiélezett csatában, 11-9-re maradt alul.

„Bár nem voltam ott, de úgy gondolom azért bukhatta el Timi ezt a maratoni összecsapást, mert az elmúlt időszakban kicsi megcsappant az önbizalma. Talán emiatt is van az, hogy nem úgy játszik, ahogy tud. Azonban nem kell sok a változáshoz, beleszalad egy-két győzelembe és ez a megváltozik” – mondta a búcsú kapcsán Barátosi Levente, Timi edzője.

Véleménye szerint ez akár már a következő thaiföldi vagy kolumbiai versenyen bekövetkezhet és akkor azok a labdák melyek most esetleg a háló rossz felére pattannak, a túloldalra fognak esni.

Barátosinak – aki nem mellékesen a női válogatott szövetségi kapitánya is – egyébként is szüksége van egy jó formában lévő Babosra, hiszen a magyar együttes február 6. és 9. között Eilatban a Federation Kupa euro-afrikai zónában lép pályára és itt kulcsszerep várhat Timire.

„Jó csoportba kerültünk, bízom benne, hogy az egyébként erős portugálokat és a bosnyákokat legyőzzük, utána pedig az angolokkal egy ki-ki meccset játszhatunk. Azonban azon a meccsen sok múlik a sorsoláson is” – vetítette előre a várható esélyeket Barátosi.

A négyesből az angol együttes tűnik a legerősebbnek, így a realitás bent maradni. A szakember szerint a Babos Tímea, Arn Gréta, Jani Réka, Marosi Katalin összeállítású keret elég erős ehhez, így ez nem lehet kérdéses.

„Ha minden játékos kihozza magából azt, amit tud, meglepetést is okozhatunk, hiszen párosban erősek vagyunk, és egy jó napot kifogó Babos Tímea vagy Arn Gréta bárkit képes legyőzni. Ha sikerül meglepni az esélyesnek kikiáltott angolokat, meglepetést is okozhatunk és bejuthatunk a világcsoport középzónájába is” – mondta a kapitány a „legmerészebb” terveiről.

Tisztában van vele, egyelőre mindenki keresi önmagát, de bízik benne, hogy ez lesz az a sorozatmeccses terhelés, ami meghozza az önbizalmukat. Ugyanakkor tudja jól, a feljutás körülbelül a jégkorongozók A-csoportos részvételéhez hasonló „csoda” lenne. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr475026348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása