MOL csapat Tenisz Blog

Babos Csaba: A ranglista az eredmények objektív tükröződése

2013.11.10. 13:26 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

timi_adidas.jpgA múlt héten véget ért torontói Tevlin Women's Challenger teniszverseny volt Babos Tímea számára az év idei utolsó tornája. Ezen Timi egészen a döntőig menetelt, ott azonban betegsége miatt fel kellett adnia a küzdelmet, így a két kanadai tornát egy elődöntős és egy döntős szerepléssel zárta.

A jelenleg legmagasabban jegyzett magyar teniszező így egyesben a 88. helyen zárja az évet, míg párosban továbbra is 45. Egyéniben ilyen jól nem szerepelt március óta. Mint arról saját honlapja is beszámolt, az idei év első világranglistáján 72. volt. Viszont február 25-én a 133. helyre esett vissza, amikor elveszítette a tavalyi monterreyi tornagyőzelemmel gyűjtött pontok jelentős részét.

Szerencsére a magyar játékos gyorsan elkezdte a visszakapaszkodást, a szezon végén pedig már folyamatosan a top100 környékén állt. „Most itt tart az eredmények alapján. Ezen nincs mit magyarázni, a ranglista az eredmények objektív tükröződése. Ugyanakkor voltak olyan meccsek, melyeket megnyerhetett volna, és akkor most előkelőbb helyen állna” – mondta Timi édesapja és edzője Babos Csaba.

A kiváló szakember szerint Timinek elsősorban az Australian Openen és Wimbledonban lett volna lehetősége, hogy megszerezze élete első egyéni győzelmét Grand Slam tornán. Ez a két siker nagyban hiányzik ahhoz, hogy előkelőbb helyen álljon a ranglistán.

„Sajnos Timinek a legnagyobbak versenyek nem jól sikerültek, ezért nem áll jelenleg előrébb. Egész évben kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtott, kivéve a Grand Slam tornákat. Ezeken sajnos nem úgy játszott, ahogy tud, de már nem foglalkozunk vele, előre tekintünk.

Szerencsére Timiben volt még annyi tartalék, hogy az év végére fel tudott pörögni és elfogadható eredményt produkált, hiszen a két kanadai verseny eredménye is kellett ahhoz, hogy előrelépjen” – mondta Babos apuka.

Csaba elmondta, amíg tavaly ismeretlen volt, és sikerült a nagy bravúr (az első WTA tornagyőzelem Monterreyben) váratlanul sok pontot kapott érte, így előugrott a ranglistán.

„Azt tudtuk, hogy ha ez a pont ki fog esni, azt nehéz lesz pótolni. Ezért is fontos, hogy Timi GS-tornán nyerjen, mert az azokért kapott pontok megmaradnak, míg ha ott nem szerez győzelmet, a rossz eredményt viszi tovább” – mondta Csaba.

Ennek függvényében mondhatjuk azt is, hogy nem teljesen igazságos ranglista, de az biztos, hogy Timi nem elégszik meg ennyivel. Amint édesapja elmondta, ha a következő szezonban sikerül GS-versenyen is nyernie, úgy jövő év végére stabilizálhatná a helyét az 50. hely környékén.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr975622929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása