MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timi jövő ilyenkor szeretne már a Top 40-ben lenni

2012.12.16. 17:18 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

baboskép.jpgBabos Tímea nagyszabású évzáró sajtótájékoztatón értékelte idei teljesítményét. A világranglistán jelenleg legelőkelőbb helyen jegyzett teniszezőnk elmondta, szinte maradéktalanul elégedett az idei teljesítményével, de már előre tekint, hiszen december végén már a Távol-Keleten indul rangos tornán.

Timi elégedettsége érthető, hiszen aki tavaly ilyenkor az volt a nagy terve, hogy sikerüljön a Top 100-ba bekerülnie. Mivel tavaly év végén a 150. hely körül volt, ez reális célkitűzésnek tűnt. Azonban az év első harmadában mutatott teljesítményével stabil Top 60 körüli játékosnak mondhatja magát és volt idő, amikor a legjobb 50 sem tűnt elérhetetlen célnak.

Az év elején történt hatalmas előretörésben szerepet játszott többek között, hogy Timi Bogotában egészen az elődöntőig jutott, majd Monterreyben a selejtezőből indulva - megszerezte pályafutása első tornagyőzelmét is. Emellett párosban is több remek eredményt tudott felmutatni.

A világranglistán jelenleg 64. magyar teniszező a sajtótájékoztatón elmondta, a tavaly kitűzött célját, hogy bekerüljön a világranglista első száz játékosa közé, elérte, sőt túl is teljesítette.

„Játszottam Grand Slam-tornákon, életem eddigi legnagyobb élményeként pályára léphettem a londoni olimpián, tornát nyertem. Ami a jövő évi terveimet illeti, előbb szeretnék bekerülni az első ötven közé, az év végére pedig jó lenne ott lenni a harminc-negyven között" – mondta a 2013-as terveiről.

Timi teljesítményében hatalmas szerepe van édesapjának és edzőjének Babos Csabának, aki elmondta, karácsony első napján utaznak el a kínai Sencsenbe, ahol a roppant rangos, 500 ezer dollár összdíjazású tornán, a főtáblán kapott helyet Timi.

"Ezután Hobart következik, majd az Australian Open, ahol szintén az elitmezőnyben kezd" - mondta az edző-édesapa.

Az biztos, ha Timi az év elejei tornákon ismét jól teljesít, - ami a rangosabb versenyeken 2-3 fordulót jelent – úgy stabilizálni tudná a 60. hely környékén a helyét, és akkor csak előre kellene néznie. A 19 klasszis ugyanakkor megjegyezte, hogy még mindig rutintalannak érzi magát, és azt is elismerte, ebben az évben túlságosan sokat versenyzett, és valószínűleg ennek tudható be a néhány kisebb-nagyobb hullámvölgy, valamint ez is szerepet játszhatott abban, hogy az év végén egy nehezen gyógyuló karsérülés is hátráltatta szereplését.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr144968176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása