MOL csapat Tenisz Blog

Barátosi Levente: Timi igazi klasszisok ellen is bizonyított

2012.11.14. 14:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

babos_timi_örül.jpgBabos Tímea az elmúlt hetet Londonban töltötte, ahol korábban megsérült karját kezeltette. Timit édesapja kísérte el, és találkoztak Sergio Gomezzel, akitől a sérülés megelőzéssel kapcsolatban is fontos tanácsokat kapott.

A jelenleg legmagasabban jegyzett magyar teniszező felkészítéséért édesapján kívül Barátosi Levente felel. A szakember elmondta, összességében jó évet zártak, hiszen tavaly ilyenkor az első 100-ba kerülés volt a cél, és a februárban Monterreyben aratott WTA tornagyőzelemnek köszönhetően, jelenleg már a Top 50-et ostromolja Timi.

„Az ötvenedik helyezés reális cél volt Monterrey után, ami Timi első felnőtt egyéni tornagyőzelme volt. A folytatásban – elsősorban a salakos szezonban – voltak meglepő vereségek, így idén a magasságokat és a mélységeket is meg kellett élni” – mondta Barátosi.

Az 1996-ban egyéni felnőtt bajnoki címet szerző szakember immár tizenöt éve edzősködik és munkáját bizonyítja, hogy tavaly decemberben őt nevezték ki a női válogatott szövetségi kapitányává is. Természetesen Timi stábjában is fontos szerepet tölt be, hiszen 2010 októbere óta dolgoznak együtt és ezt az együttműködést a kapitányi kinevezés miatt sem adta fel.

Barátosi szerint, ha Timi az év elején megrendezésre kerülő tornákon jól teljesít, - ami a rangosabb versenyeken 2-3 fordulót jelent – úgy stabilizálni tudná a 60-70- hely környékén a helyét, és akkor csak előre kellene néznie.

„Nemzetközileg jó a szervája, az adogatás erőssége és pontossága is. Azon kell dolgoznunk, hogy a játék más elemeiben is legalább ilyen szintű játékot tudjon nyújtani. Ha az év elején elkapja a fonalat, és ehhez meg lesz a kellő önbizalma is, akkor nagyon jó lehet” – mondta a szakember.

Barátosi ugyanakkor kiemelte, idén is csak apróságokon múlott a világraszóló siker és Timi igazi klasszisok ellen is bizonyított. Wimbledonban a második fordulóban Nadja Petrova ellen kétszer is félbeszakadt a meccse és végül csak így kapott ki három szettben a világranglistán akkor 20. helyen álló orosz klasszistól. Timi akkor szett hátrányból egyenlített majd a döntő játszmában négy meccslabdát is hárított.

„Augusztusban New Heavenben a német Petkovics ellen is sikerült egyenlítenie és a döntő szettet is csak 7:5-re bukta el. Timinek meccslabdája volt, elizgulta és utána mindenki csak azt látta, hogy az első fordulóban búcsúzott, pedig ez a meccs is csak apróságokon múlt. Ha ezt a két meccset megnyeri, mostanra már simán bent van a legjobb 50-ben, de ez senkit nem érdekel” – mondta az edző. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr54906658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása