MOL csapat Tenisz Blog

Babos Csaba: Timinek még rengeteg tapasztalatot kell szereznie

2012.06.03. 11:55 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea felemásan szerepelt a párizsi nyílt teniszbajnokságon a Roland Garroson. A világranglista 65. helyén álló magyar klasszis egyesben már az első fordulóban búcsúzott a kazah Karatencseva ellen, párosban viszont a második körig jutott és ott a tajvani Hszie Su-vej oldalán.

Előbb a francia Alize Cornet, Virginie Razzano kettőst verték ki, majd hatalmas küzdelemre késztették a negyedik helyen kiemelt Sara Errani, Roberta Vinci olasz párost.

„Aki ismer, tudja jól, nem beszélek félre, nem szeretek kifogásokat keresni. Timi kikapott, de túl kell lépni rajta, lezárni ezt az ügyet. Ha sokat csámcsogunk rajta, akkor sem változik semmi, neki viszont tovább kell lépni ezen. Kezdődik a füves szezon, reményeim szerint ott rövid időn belül javítani tud” – mondta az egyes szereplésről Babos Csaba, Timi édesapja és edzője.

Csaba maga sem tudja mi történt azon a meccsen, hiszen már a találkozó után úgy nyilatkozott, a világranglista 250. helyezettjéhez is méltatlan lett volna ez a teljesítmény, nem hogy a 67.-hez.

„Nagy rajta a nyomás hírtelen került be ebbe a körforgásba. Mi szinte egy kis „manufaktúrában” dolgozva jutottunk el idáig, és jelenleg azon dolgozunk, hogy itt tartósítani tudja Timi a helyét. A bemutatkozás előtti edzéseken jó formában volt, semmi előjele nem volt a leblokkolásának” – mondta az edző-édesapa.

Csaba hozzátette, Timinek még rengeteg tapasztalatot kell szereznie, hogy ne érjék ilyen meglepetések a nagy tornák első fordulójában. Meg kell szoknia, hogy az ilyen nagy formátumú tornákon, már az első fordulóban, csúcsformában kell lennie. Ebbe bele kell érnie szellemileg, taktikailag, fizikailag. Meg kell tanulnia kezelni ezeket a helyzeteket.

Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy Timi még mindig csak 19 éves, és mindössze egy évet játszott a felnőttek között, máris a Top 100-ban jegyzik, ahova nem egy kiugró eredménynek, hanem tartósan jó formájának köszönhetően került. Ezen a szinten pedig már nincs nagy különbség a 30. és a 70. helyezett között.

„Eddig még soha nem fordult elő, hogy ilyen bénult és tanácstalan legyen. Nekünk azonban túl kell lépnünk ezen, hiszen itt van az olimpia közelsége, melyre a június 11-i hétfői ranglista számít. Ugyanakkor tisztában vagyunk vele, ha mentálisan nem tudja kezelni, ugyanebbe a gödörbe eshet” – mondta az edző-apuka.

Csaba elmondta a meccs után úgy voltak, mint a lovasok, ha leesel a lóról, gyorsan ülj vissza. Sok idejük egyébként se lett volna búslakodni, hiszen a meccs után doppingvizsgálat, levezetés, majd egy másfél órás edzés következett, és másnap már jött is a páros meccs.

Szerencsére a párosban nem látszott a pillanatnyi leblokkolás, és tajvani párjával simán verték a francia duót. Pedig az ellenfélnél Razzano alaposan fel lehetett dobódva, hiszen egy nappal korábban a korábbi világelső Serena Williamset verte ki egyesben. Mint Csaba összefoglalta, a páros más műfaj, sokszor szokta segíteni, hogy a rossz lelki helyzetből kihúzza.

„Tudjuk, hogy Timinek vannak irigyei, most ők kerültek túlsúlyba, most hallathatják a hangjukat. Azt azonban csak mi tudjuk mennyi munka volt abban, hogy Timi ott álljon a világranglistán, ahol jelenleg van” – mondta arról, hogy most nem biztos, hogy annyi „barátja” van, mint a Monterrey-i győzelme után.

Mindenesetre a párizsi teljesítményének köszönhetően Timi hamarosan párosban is a legjobb százba kerülhet. Csaba szavait a kiegyenlített erőviszonyokról pedig alátámasztja az a tény, hogy a korábbi világelső Azarenka győzelme is egy labdán múlt, egy nála esélytelenebb ellenféllel szemben, és valószínűleg Razzano Serena Williams elleni győzelmét sem sokan kalkulálták be.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr154561901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása