MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timi a Roland Garroson búcsúzhat a salaktól

2012.05.25. 13:42 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea egyesben ugyan kiesett a Strasbourgban zajló 220 ezer dollár összdíjazású versenyen, de párosban még továbbra is versenyben van a tajvani Hszie Su-vej oldalán, akivel legközelebb az 1. helyen kiemelt dél-afrikai Natalie Grandin (23.) és a cseh Vladimira Uhlirova (22.) ellen lépnek pályára.

Timinek az elmúlt hetekben nem sok sikert hozott a salakpályás borítás, de mire az év legfontosabb salakos versenye a Roland Garros következik, úgy tűnik egyre inkább magára talál ezen a számára lassú játéktéren is. 

Pedig a strasbourgi verseny első fordulójában egy olyan ellenfél állt a legmagasabban jegyzett magyar teniszezővel szemben, akitől az előző heti prágai 100 ezer dolláros ITF-versenyen kikapott. 

A 2011-es Australian Openen három fordulót is túlélő lett Szevasztova hátsérülés miatt feladta a találkozót. Timnek még aznap volt egy páros meccse is, de a Perrin, Samajko (svájci, orosz) kettős nem tudott komoly ellenállást kifejteni, mindössze egy szettet nyertek. 

A folytatásban egy bolgár, brazil páros is csak asszisztált a magyar, tajvani kettős iskolajátékához. Timi egyesben is jól játszott, de hiába látszott, hogy ki a jobb játékos és ki játszik jobb teniszt, saját bevallása szerint is sajnos többször hiányzott a jó befejezés a fontos labdameneteknél, balszerencsés is volt. 

„Korszerű teniszt játszottam és egyértelműen pozitív, hogy egy ilyen szett után is vissza tudtam jönni a meccsbe. A harmadik játszmában aztán az ellenfelem elkezdett picit mást játszani, agresszívebb lett, próbált minden mindegy alapon leütni a pályáról. Szerintem az egész mérkőzésen jó teniszt játszottam, ezért nem is vagyok elkeseredve” – mondta Timi saját honlapján. 

Keseregni azonban nincs sok idő, hiszen hétvégén már kezdődik is a francia nyílt teniszbajnokság. A Roland Garros egyike a legnagyobb és legértékesebb tenisztornáknak. Minden évben ez a torna zárja le a salakos idényt a füves idény kezdete előtt. A Roland Garros az egyik legnehezebb, legnagyobb erőnlétet igénylő tenisztorna. A férfiak három nyert szettig, a nők két nyert szettig játszanak. 

Az első férfi tornát 1890-ben, az első nőit 1897-ben tartották. 1925-ig csak francia teniszezők vehettek részt a versenyen, vagy olyan külföldiek, akik valamelyik francia teniszklub tagjai voltak. 1927-ig a bajnokságot a Racing Club de France és a Stade Français füves pályáin tartották. 

A Roland Garros salakos pályáit 1928-ban hozták létre Porte d’Auteuilben, a Davis-kupa részére. 1968-ban, az open era kezdetével a Roland Garros volt az első Grand Slam-torna, amely nyitottá vált nemzetközi versenyzők részére is. 

Timi számára egyébként is kedves lehet a franciaországi verseny, hiszen 2010-ben – még a juniorok között – párosban megnyerte a viadalt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr974545587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása