MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timi túlizgulta a budapesti versenyt

2012.05.04. 16:35 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea számára a vártnál sokkal hamarabb véget ért a 220 ezer dollár összdíjazású Budapest Grand Prix teniszverseny. A világranglistán legmagasabban jegyzett magyar klasszist a tajvani Hszie Su-vej búcsúztatta egy 2 óra 12 perces összecsapáson.

Az első játszmában egészen tie-breakig jutottak, itt Timi 1-2-ről 6-2-re fordított, és alig több mint egy óra alatt játszmaelőnyhöz jutott. Akkor még úgy tűnt, hogy az ázsiai versenyző megroppant, hiszen Timi 2-0-ra ellépett. Ekkor azonban megtört a magyar lendülete, Hszie fordítani tudott, majd a döntő szettben hamar tetemes előnyt szerzett, amit a meccs végéig sikerült is megtartania.

„Bármilyen furcsán hangzik, de ezt a meccset Timi vesztette el, nem az ellenfele volt jobb. Helyenként kifejezetten jó játékot mutatott, de talán túl nagy tétet tett magára és a saját elvárásai miatt görcsölt be” – mondta Barátosi Levente, Timi edzője.

A női válogatott szövetségi kapitánya szerint Timi nagyon meg akart felelni a hazai közönségnek, hiszen nagyon keveset játszik itthon ilyen jelentős versenyen. Barátosi szerint túl görcsösen játszott, leginkább az első megnyert szett után. Edzője szerint korábban ennél jóval nehezebb meccseket is megnyert.

„Ez fejben dől el, ott kell jobban analizálnia az ilyen helyzeteket, hogy ne dramatizálja túl a dolgot. Az elmúlt időben nem azért kapott ki kétszer is salakon, mert erősebb volt az ellenfele, egyszerűen csak izgult és ezért többet hibázott, mint szokott” – mondta Timi edzője.

A jövőben igyekeznek fokozottabban a salakos teniszre átállni, de edzője szerint ehhez Timinek is meg kell értenie, hogy salakon nem lehet 2-3-4 ütésből gyors sikereket elérni. Véleménye szerint Timi rövidesen bebizonyítja, hogy salakon is tud jól játszani, még ha ez nem is „élete felülete”.

„Nagy csalódás volt mindannyiunk számára a gyors búcsú, de próbálunk tovább menni, hiszen számos feladat vár még ránk. Az elmúlt időben, a Monterrey-i verseny után több „barátja is lett Timinek, most kiderül, kik maradnak meg közülük. Mi azt a sikert se értékeltük túl, és a mostani búcsút sem szabad tragédiaként felfogni. A tapasztalatokat összegezve ez a vereség időben jött, hogy a jövőben még pontosabban, még részletesebben dolgozzunk, és minden apró lépésre odafigyeljünk” – összegezte Barátosi.

Timi egyébként a találkozó után úgy fogalmazott, türelmesebben kellett volna játszania, és éreznie kellett volna, hogy adogatásaiból sokkal több jön vissza. A második szett elején úgy érezte, hogy megnyerheti a meccset, de döntőnek bizonyult, hogy 2:0-nál nem tudta hozni az adogatását. Profizmusát jelzi, hogy a nagy elkeseredettség közben se felejtette el megjegyezni: Tanulnom kell ebből a mérkőzésből.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr724488550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása