MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timi édesanyja megérezte a szenzációs győzelmet

2012.03.29. 16:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Az idei év eddig egyértelműen Babos Tímea sikereiről szól. A magyar teniszező a mexikói Monterreyben megnyerte élete első felnőtt WTA tornáját, és a világranglistán a legelőkelőbb helyen jegyzett magyar teniszező.

„Idén eddig tényleg minden jól alakul. A mexikói túra előtt egyik este otthon beszélgettünk, és edzőm Barátosi Levente azt mondta, jó lenne, ha az egyik versenyen a legjobb négy közé tudnék kerülni. Anyukám pedig félig viccesen azt mondta, szerinte az egyiket megnyerem” – mondta Babos édesanyja megérzéséről. 

A tornagyőzelem után egyébként edzője meglepte őt, hiszen korábban megígérte, ha egy WTA tornán a legjobb nyolc közé jut, elviszi jetskizni. Timinek nagyon tetszett a hullámok hátán való száguldozás, de úgy gondolja, egyelőre még nem akar sportágat váltani. 

Úgy érzi fejben is sokat fejlődött az elmúlt hetekben, hiszen az apróbb problémáknak már nem tulajdonít olyan nagy jelentőséget, mint tette korábban. Ugyanakkor elmondta, ahogy egyre előrébb lépett a világranglistán, értelemszerűen úgy kapott egyre könnyebb ellenfeleket a versenyek kezdetén, így az ott aratott győzelmek csak növelték az önbizalmát.

„Mexikóban egyébként is nagyon kedvesek voltak az emberek. Egy családnál voltunk elszállásolva, és a második héten már teljesen természetes volt nekik, hogy odaadták a lakáskulcsot és azt mondták, vigyem el a kocsit is nyugodtan” – mondta a mexikóiak nyitottságáról.

Timit a versenyen is nagyon szerették, barátságos nyitott természete miatt a személyzet szinte valamennyi tagja neki szurkolt. Timi számára meglepő volt, hogy a döntőben a nézők a nevét óriás betűkkel kirakták, és a stadionban szinte mindenki neki szurkolt. Miután továbbment Acapulcóba, a személyzet tagjai minden költséget átvállalva visszahívták őt, töltsön még velük pár napot. Akadt olyan mexikói fiatal, aki már most megígérte neki, hogy a nyári nyaralása helyett inkább őt látogatja meg Magyarországon.

„A Monterrey-i torna megnyerése után a szervezők elmondták, még soha nem voltak annyian a stadionban, mint az én döntőmön. A döntő megnyerése is fantasztikus érzés volt, és ott felhőtlenül tudtam örülni, ugyanakkor az elődöntő után a feszültségtől sírva fakadtam” – vallotta be a jelenlegi elsőszámú női teniszezőnk. 

Idei kiváló teljesítményének köszönhetően júniusig nem kell világranglista pontot védenie. Az év elején úgy tervezték, a mexikói tornákon 150 ranglistapontot szereznek, és talán sikerül az első 100-ba kerülni. Ehelyett 434 pontot szereztek és a legjobb hetvenben van Timi. Így a korábban tervezett tavaszi program is megváltozott, hiszen tíz- és huszonötezres tornákban gondolkoztak, most viszont Timi több nagy versenyen is kiemelt lehet, és alanyi jogon főtáblás a Grand Slam-viadalokon.

Amíg tavaly elsősorban párosban aratott jelentős sikereket, úgy idén az egyes megy jobban. „Tavaly év elején a páros tartott életben, de az év végén rossz párokat választottam. A folytatást még nem tudom, rá kell jönni mi a jó nekem. Az biztos, hogy megcélzom a legjobb 50-et és nagy álmom az olimpiai részvétel is elérhető közelségbe került” – mondta Timi a közeli terveiről.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr864347555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása