MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timi versenyekkel teli hetek elé néz

2012.02.03. 16:38 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea az Australian Open után kiadott hivatalos női világranglistán a 131. helyen áll, amely élete legjobbja. Ennek köszönhetően az izraeli Eilatban zajló Fed-kupa euro-afrikai zónájának első, görögök elleni csoportmérkőzésén Arn Gréta hiányzása miatt rá nehezedett az elsőszámú játékossal szembeni elvárás súlya.

Édesapja beszámolója szerint Timi már megszokta az elvárásokat, karrierje során mindig is
szembe kellett néznie vele és ezúttal sem okozott neki gondot ez, az első meccsen magabiztosan győzött. (Pedig nem volt egyszerű eljutniuk Eilatba, vasárnap szinte egész nap utaztak, igaz nem a nagy távolság miatt, hanem mert nincs megfelelő csatlakozás Tel-Aviv es Eilat között.)

A görögök ellen a 372. helyen álló Papamichailt 6:4 6:0-ra verte, majd párosban is pályára küldte edzője, Barátosi Levente és Marosi Kati oldalán is győzni tudott 6:2 6:4-re. Ezzel jelentősen hozzájárult, hogy a magyar együttes 3-0-ra legyőzte a helléneket.

Timi ezzel 5-2-re alakította mérlegét a Fed Kupán, ahol a második fordulóban a svédek következtek. Timinek az 58. helyezett Larssonnal kellett játszania, aki ellen
2010-ben Jerseyben sérülés miatt nem tudta megmutatni, hogy mit is tud. Ezúttal igen, és két 7:5-ös játszmában legyőzte a nála jóval magasabban jegyzett skandinávot. Sajnos a másik egyest elveszítettük és a páros is a svédek nyerték, így Timi bravúrja ellenére is kikapott a magyar csapat.

Amint arról Timi édesapja – és edzője – a honlapján beszámolt, a tavalyi évben jelentős sikereket elérő magyar teniszező Ausztráliából hazatérve sem pihent sokat, hiszen szűkebb hazájában Sopronban, majd Budapesten folyamatosan edzésben volt. Ez napi 2-3 tréninget jelentett, de emellett elvégezték Timin az időszakos orvosi illetve edzettségi teszteket is.

A tesztek kimutatták, hogy az elmúlt időszak kemény munkájának látható jelei vannak, minden téren előrelépett. Jó példa a Timit körülvevő profi szakmai stábra, hogy a rövid itthon tartózkodás alatt a táplálkozással összefüggő jelentősebb kérdéseket is átbeszélték egy szakorvossal és a fizikai felkészülést, valamint a versenyek alatti szinten tartást is új dimenzióba próbálják helyezni.

Az izraeli túra után sem lesz sok idő a pihenésre, hiszen Timire élete első főtáblás Tour versenye vár salakon. Ezt követően viszont ismét kemény pályán kell maradandót alkotnia, és aki teniszezett már, jól tudhatja, nem egyszerű az átállás ilyen rövid idő alatt.

„Nem lesz könnyű ezt megoldani, de volt már rá példa a korábbi időkben. Igaz nem Tour szinten, de mar megoldotta ezt a feladatot Timi” – írja a honlapján édesapja. Elég csak a tavalyi évre visszagondolni, amikor a kazahsztáni kemény pályás tornagyőzelem után, a következő héten salakon elődöntőt és tornagyőzelmet ünnepelhetett, majd a következő torna Budapesten már egy újabb borításon.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr214059031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása