MOL csapat Tenisz Blog

Megkerültek Babos Timi elveszett teniszütői

2012.01.24. 07:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Még csak január közepét írjuk, de Babos Tímea már túl van két jelentős tornán is. A fiatal magyar teniszező előbb Kínában jutott a döntőig egy 50 000 dolláros tornán, majd az Australian Openen megszerezte élete első győzelmét Grand Slam versenyen. Sajnos a folytatás nem sikerült, így a második selejtezős körben búcsúzott kedvenc földrészétől.

A hazaút azonban nem volt olyan egyszerű! A búcsú és az utána tett Melbourne-i kirándulást követően vasárnap reggel Timi és édesapja – egyben edzője - összepakolták a táskáikat, majd egy kis villamosozás után, az arrafelé szokásos késői reggeli-korai ebéd, úgynevezett branch következett, mert a hosszú repülőút előtt szerettek volna még valami igazán helyi finomságot enni. Búcsú a kedvenc várostól, majd vissza a hotelbe, ahol már várt rájuk a verseny hivatalos KIA kocsija, amely kivitte őket a repülőtérre.

„Izgalmas – és elsősorban nagyon hosszú - volt az út hazafelé. A Melbourne-Hong Kong távolság 9 óra repülőzést jelent, persze előtte már vagy 3 órával kint kell lenni a reptéren. A tervek szerint Hong Kong-ban lett volna 3 óra várakozásunk a menetrend szerint, de mint később kiderült, késett a gép, így ez 5 óra várakozás lett” – számolt be nekünk a hosszú út első felvonásáról Timi.

Hong Kong-Frankfurt több mint 11 óra repülés. Szerencsére ezt az utat éjszaka tették meg, így tudtak kicsit pihenni. Frankfurtban is 3 órás várakozás következett, majd egy újabb repülővel másfél óra alatt Budapesten voltak. Ezek után a Budapest-Sopron autóút a maga 3 órájával szinte felüdülésnek számított.

„Ottani idő szerint 13 órakor indultunk a reptérre, még vasárnap és hétfő este itteni idő szerint 19 órakor érkeztünk Sopronba. Ez ugye beszámítva az időeltolódást is, 40 óra utazás és várakozás a különböző reptereken” – összegezték az utazást Timiék. És még csak ezután jöttek a nehézségek!

„Frankfurtban egy igen barátságtalan hölgy a beszállásnál elvette Timi ütőtokját, mondván tele a gép és nem fér fel a kézi poggyász tartóba. Kénytelen-kelletlen leadta, amit szinte soha nem tesz meg. Nem válik meg az ember szívesen a munkaeszközétől. Persze nem volt tele a gép és bőven lett volna helye az ütőknek” – mondták a bonyodalmak okozójáról.

Budapesten aztán hiába várták az értékes ütőtokot. Ez nem csak az ára miatt értékes - bár volt benne 8 ütő és más teniszhez kapcsolódó fontosabb dolog is -, hanem mert az ütők egyedi gyártásúak és nem lehet csak úgy bármelyik sportboltban beszerezni.

„Más súlyozású valamennyi ütő, hiába ugyanolyan márkájú valamennyi, mind másfajta ütő. Ennek köszönhetően a legyártása sem történik meg egyik napról a másikra. Hiányuk annyira megviselte Timit, hogy meg is siratta őket” – mondta Babos apuka lánya ragaszkodását kedvenc munkaeszközeihez.

Szerencsére azonban másnap megérkezett, és egy futárszolgálat utánuk vitte Sopronba. Szerencsére egyiknek se lett semmi baja, és Timi elkezdhette velük a felkészülést a közelgő Fed Kupa mérkőzésekre.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr443741043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása