MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timi hét tornagyőzelemmel zárta az évet

2011.12.25. 09:42 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea a 2011-es évben nem kevesebb, mint 190 helyet javított világranglistás helyezésén. Január elején, a 329. helyen állt, míg december közepén a 140. helyet foglalta el. Emellett idén életében először nyert 50 000 dolláros challenger versenyt. Mindezt tette úgy, hogy tavaly még az ifik között indult, ez volt élete első teljes felnőtt szezonja. 

Timi az év elején remek eredményekkel jött haza Ausztráliából, majd a FED Kupa csapatban bizonyított. Lett volna lehetősége tornára menni, de ezeket inkább kihagyta, mert nem fért össze a csapat felkészülésével. 

Márciusban indult első versenyén, de a Monterrey-i 220.000 dolláros torna kvalifikációjában nem volt szerencséje, így hamar búcsúzni kényszerült. A következő tornán (Irapiatoban) ugyan kiesett a második körben, de a páros győzelem kárpótolta őt. Nem mellékesen ez volt zsinórban a 18. páros győzelme. 

A Bathban rendezett tornán megint párosban aratott sikert, egymás után az ötödiket, a negyedik partnerrel. Timi és csapata a folytatásban se nagyon válogatott, se helyszín, se pénzdíj között, így előfordult, hogy egy bizonytalan 50 000 tornát feladtak egy biztosabb 25 000-ért, hiszen tisztában voltak vele, ahhoz, hogy előrébb lépjen a ranglistán, győzelmek kellenek. 

Ugyanakkor idén több „apró” dolog is hátráltatta őt. Így többek között alig pár nap alatt kellett felkészülnie az érettségire, de kisebb sérülések és betegségek is gátolták a folyamatos fejlődésben. 

A legbosszantóbb azonban az lehetett, amikor nevezett egy 50.000 dolláros versenyre, de látva, hogy kevés az esély a felkerülésre a kiadott lista alapján, kért és kapott szabadkártyát egy másik versenyre. Végül azonban egy versenyigazgató fafejűsége miatt nem tudott a rangosabb viadalon indulni. 

Júniusban aztán jött az első tornagyőzelem Kazahsztánban, majd Svédországban egy elődöntő és egy tornagyőzelem volt a mérleg. Következett Stuttgart és három hét alatt a második tornagyőzelem. És még csak júliust írtunk. 

A budapesti WTA tornán az „év meccsén” ugyan kikap az olasz Vincitől, de végig partiban van a világranglista 22. helyezettje ellen. A folytatásban egy bajnoki cím az MTK-val, majd irány a US Open, ahol Top 100 körüli játékosokkal edzhetett. Itt azonban egy leérkezés után kisebb bokasérülést szerez, és a kvalifikáció második körében búcsúzik. 

Rehabilitáció, gyógytorna, majd irány ismét az USA. Négy versenyen is első körös vereség. Ez meglepő volt, hiszen Timi pályafutása során még soha nem vesztett nemhogy négy, de még három meccset sem zsinórban. 

Innen csak egy ugrás volt Kanada (Saguenay), ahol Timi egyik meccsén olyan játékot mutat be, hogy páros partnere edzője szerint top 20-as játékosok nem képesek ilyen hálójátékra. Ennek eredményeként megnyerte az egyéni és a páros versenyt is. Életében először 50 000 dolláros versenyen. 

Torontóban folytatódik a remeklés, de itt „csak” egyéni elődöntő és egy páros döntő a vége. Pozsonyban egy elődöntővel, majd Helsinkiben egy tornagyőzelemmel zárja az évet. Így a 2010-es évhez hasonlóan tornagyőzelemmel zárta az évet. 

Összegezve az évet, idén egy 50 ezres és három 25 ezres tornagyőzelem és négy elődöntő egyéniben. Párosban három 25-ös és egy 50-es tornagyőzelem. Emellett négy és három elődöntős tornazárás. 

A teljesítményhez természetesen sokszor „emberfeletti” munka kellett. Timi egy napközel nyolc órát edzett. Napi kétszer kétórás teniszedzés mellett erőnléti tréningek, aerob edzés, ó masszázs, és nyújtás szerepelt a programban. És jövőre még mindig csak 19 éves lesz. . .

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr153491886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása