MOL csapat Tenisz Blog

Ezen a szinten önbizalom nélkül lehetetlen nyerni

2011.10.31. 12:10 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea amerikai körútja után ezen a héten már Kanadában szerepel. A fiatal teniszező Saguenay városában rendezendő 50.000 dolláros versenyen indul. Ezen a tornán nem olyan erős a mezőny, mint a korábbiakon volt, hiszen ott több, Top 100 körüli játékos is pályára lépett. 

A Saguenay-i tornán Timi a harmadik kiemelt, és ehhez méltóan is kezdte szereplését. A kemény pályás torna első fordulójában a kanadai Gabriela Dabrowskit verte meggyőző játékkal 6:3, 6:1 arányban. A 18 esztendős magyar klasszis párosban is sikerrel vette az első akadályt, Jessica Pegulával az oldalán három szettben verték a hazaiak Abanda, Surin duóját. 

A Timivel együtt a tengerentúlon lévő édesapja – egyben edzője – Babos Csaba azonban még a legutóbbi tornát értékelte nekünk. 

„A legutolsó tornánk az Egyesült Államokban, Rock Hillben egy 25 000 dollár összdíjazású verseny volt. Sajnos egyéniben itt sem sikerült maradandót alkotni, hiszen már az első fordulóban vereséget szenvedett Timi. Legyőzője, az amerikai Brengle hozzá hasonló típusú játékos volt, de az év során állt már sokkal jobb pozícióban, mint most” – mondta Csaba. 

A szakember szemével jól látta, hogy Timi játékán érződött az elmúlt versenyek sikertelensége. Ez nem meglepő, hiszen a juniorok között és rövid felnőtt pályafutása alatt sem fordult elő vele olyan, hogy három versenyen is sikertelen maradjon. „Azt pedig mindketten jól tudjuk, hogy ezen a szinten önbizalom nélkül nagyon nehéz, vagy inkább lehetetlen nyerni”. 

„Párosban mindig jobban megy. Ott van mellette valaki és ez feloldja a gátlásokat. Rock Hillben is Alja Tomljanoviccsal játszott párban és az előző versenyhez hasonlóan itt is az elődöntőig jutottak. Ott kicsit balszerencsések voltak, mert Aljának aznap már a harmadik meccse volt az” – értékelte a páros szereplést az édesapa. 

Az előző napi esőzések miatt ugyanis feltorlódtak a meccsek, emiatt kellett így lenni a beosztásnak. Itt is csak igen szorosan, a harmadik szett rövidítésében dőlt el a mérkőzés az ellenfél javára. 

„Kicsit bánt a dolog, mert a következő szombati napon meg nem volt páros meccs, a döntő csak vasárnap délután került sorra. Bőven lehetett volna szombaton az elődöntő. Azért is érthetetlen ez, mert Kanadában (ahova Rock Hillből sok játékos utazott), már hétfőn kezdődtek a meccsek” – mondta a szervezés hiányosságairól Csaba. 

Az élet azonban nem áll meg, Saguenay-i verseny után a jövő héten Torontóban játszik Timi, hasonló erősségű versenyen. November 7-én érkeznek haza, de mindössze egy hetet lesznek itthon, hiszen 14-én már Pozsonyban áll rajthoz Timi. A következő héten Helsinki a célállomás. Mind a két torna 25.000 dollár összdíjazású. 

A rákövetkező héten „egy kicsit” melegebb helyen lep pályára, Dubaiban egy 75.000 dolláros versenyen próbál meg pontokat gyűjteni. Valószínűleg ez lesz az utolsó versenye ebben az évben. Ezután nagyon rövid pihenő következik és közvetlenül karácsony után, irány Ausztrália.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr103340766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása