MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timi fejlődése érdekében a nehezebb utat választotta

2011.10.06. 09:05 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea a második fordulóban búcsúzott a Las Vegas-i nemzetközi teniszversenytől. A magyar klasszis három szettben kapott ki a 2:6, 6:2, 6:2 arányban a hazai közönség előtt küzdő Alexa Glatchtól, aki így a legjobb nyolc közé jutott. Timi és édesapja – aki egyben edzője is - a vereség ellenére sincs elkeseredve. 

„Szokásunkhoz híven most is a nehezebb utat választottuk. Tisztában voltunk vele, hogy ezek az amerikai tornák nagyon erősek, hiszen számos jó versenyző szerepel a versenyeken. Választhattunk volna könnyebb, 25.000 dolláros versenyeket is, ahol valószínűleg magasan kiemelt lehetett volna Timi. De az előrelépés érdekében vállaltuk a kockázatot, hogy esetlegesen nehezebb mérkőzéseken kevesebb pontot szerez, mint a kisebb díjazású versenyeken” – mondta Babos Csaba. 

Szintén a mostani verseny mellett szólt, hogy itt sorozatban hat versenyen vesz részt Timi, és az itt szereplő játékosokkal tud edzeni minden nap. A jelenleg a legjobb 200 között számon tartott magyar teniszező ugyanis tisztában van vele, ha szeretne egy szinttel feljebb lépni, akkor erősebb versenyekre, magasabb szintű kihívásokra van szüksége. 

„Előfordulhat, hogy nem vesszük az akadályt, de akkor is ez kell ahhoz, hogy a későbbiekben még eredményesebb legyen. A 25.000 dolláros versenyeken már bizonyított, több tornagyőzelme is van, most itt az idő, hogy az 50 000-eken is sikeres legyen. Ez már egy magasabb lépcsőfok, megfelel a Grand Slam kvalifikációk erősségével” – mondta el érveit Babos apuka. 

Úgy véli Las Vegasban se vallott szégyent Timi, hiszen az első fordulóban nyert, majd a folytatásban a későbbi döntőstől kapott ki döntő szettben. Ugyanakkor tisztában vannak vele, kaphatott volna könnyebb, de nehezebb sorsolást is, de nem panaszkodnak, hiszen mindig azt kell megverni, akit a sorsolás ellene rendel. 

„Glatch ellen nagyon jó első szettet játszott. Ezt az eredmény is mutatta. A második és harmadik szettben sem játszott rosszul Timi, de az ellenfél hihetetlenül jól adogatott és nagyon agresszíven támadott. Nagyon gyors volt a pálya és ez is kedvezett a játékának. Timi védekezésre kényszerült és kevés lehetősége volt a saját játékát játszani.” – értékelték a Las Vegas-i kiesést jelentő meccset. 

Csaba szerint jó meccs volt sok panasza nem lehet lánya játékára. Persze tisztában van vele, hogy van még mit javítani. Kapkodni azonban nem akarnak, hiába várják nagyon rövid időn belül Timit a legjobb 100-ba. Hisznek benne, hogy hamarosan ennek is eljön az ideje, de most lépésről lépésre próbálnak haladni és építkezni. 

Tudják jól, hogy az előrelépésnek vannak állomásai, amiket nem lehet megkerülni. Lehetnek fellángolások, de tartósan csak a felkészültek maradhatnak ott. Az amerikai túra során megméretik magukat és remélhetőleg nem találtatnak könnyűnek. Az eddigi eredmények nem ezt mutatják. 

Jelenleg 50 000-es versenyeken a sor, hogy beleérjen ebbe a mezőnybe, aztán jöhetnek a magasabb díjazású versenyek, és a WTA tornák kvalifikációi. Timi fejlődését jól mutatja, hogy 16 évesen sikeres volt a 10.000 dolláros versenyeken, szinte az összesen minimum döntőt játszott. Nyert már több 25.000 dolláros versenyt és vannak döntői is. 

„Remélem, a sorban hamarosan jönnek az 50.000 dolláros versenyeken is a sikerek. Erre remek lehetőség ez a mostani sorozat. A mostani versenyek erősségét jól mutatja, hogy a korábban Grand Slam tornán negyeddöntőt játszó, párosban pedig US Open győztes Oudin Las Vegasban az első fordulóban búcsúzott” – mondta Csaba a tornák jelentőségéről és erősségéről. 

„Kudarcnak semmiképp nem nevezném a vegasi eredményt, inkább egy állomásnak a célhoz vezető úton. Kevés Timi korú játékos van a világranglistán előtte és még kevesebben vannak azok, akik ezt szabadkártyák sokasága nélkül érték el. Lehetnek rosszabb napok, mikor nem jön össze semmi, de az elvégzett munka eredményre kell, hogy vezessen” – mondta ezúttal edzőként az édesapa.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr463277582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása