MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timi a pályán nyert, a kaszinóban vesztett

2011.09.29. 12:13 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea másfél hete még döntőt játszott 50.000 dolláros mestrei viadal páros versenyén, majd pár napos itthon tartózkodás után elutazott és már az Egyesült Államokban indul a Lexus of Las Vegas Open elnevezésű, 50 ezer dollár összdíjazású versenyen. 

A WTA világranglistán jelenleg 192. helyen álló magyar klasszis ezt követően további öt tornán (Kansas City, Troy, Rock Hill, Saguenay, Toronto) vesz részt a tengerentúlon. A Las Vegas-i verseny bemutatkozása jól sikerült, hiszen a világranglistán 246. francia Irena Pavlovicsot magabiztos játékkal, 7:6, 6:4 diadalmaskodott. 

„Túl vagyunk az első fordulón, amit sikerrel vett Timi. Nem volt egyszerű meccs, de ezzel tisztában voltunk már az elején, hiszen egy 50 000 dolláros versenyen nincsenek egyszerű meccsek. Jó meccs volt, színvonalas játékot láttam” – értékelte Timi teljesítményét a helyszínen lévő édesapja és egyben edzője Babos Csaba. 

Timi a verseny során hamarosan párosban is pályára lép, partnere a szlovén Rampre lesz. Valószínűleg mindketten érdeklődéssel várják a találkozást, hiszen korábban még soha nem játszottak együtt. (Egyesben Timire a következő körben az Alison Riske-Alexa Glatch meccs győztese vár.) 

„Már hat napja itt vagyunk, így volt időnk kipihenni a hosszú utazást és átállni a kilencórás időeltolódásra. Nagyon meleg van, sokszor megy negyven fok fölé a hőmérő. Timi az első meccsét éppen délben játszotta, így valószínűleg ő sem fázott” – adott időjárás-, és helyzetjelentést Babos apuka. 

A nagy meleg ellenére különösebb gondjuk nincs, naponta kétszer edzenek. A körülményekkel maximálisan elégedettek, miként a versenyhelyszínnel is. A klub ahol a verseny zajlik, ugyanis egy golfklubbal van együtt, így valóban mesés környezetben folynak a küzdelmek. „Nagyon jó a verseny, nagyon sok jó játékossal, szép klubban. Jól érezzük magunkat es sokat edzünk kiváló partnerekkel. Remélem a jövőben jól látható eredménnyel”. 

„Maga a varos Las Vegas azonban nem tetszik. A sivatagban épült, körbe csupasz hegyekkel. Ez a város a szerencsejátékosok Mekkája, és jól láthatóan erre épült itt minden. A szálló ahol lakunk, maga is egy kaszinó, 24 órán át megy a játék” – mondta helyi élményeiről Csaba. 

A hotel egyébként minden igényt kielégít, és relatív olcsónak mondható, hiszen itt a pénzt a szerencsejáték hozza. A tornára való felkészülés közben természetesen megnézték az összes híres kaszinót és hotelt. Így jártak a Mirage, a Ceasars, a Bellagio, és az MGM Grand Hotel környékén is. 

„Nagyon érdekes volt, de be kell valljam, ez nem az én világom” – mondta Csaba, aki azt is elárulta, az egyik helyen kipróbálták a szerencséjüket is. „Húsz dollárt feltettünk a feketére – egy filmből idézve a fekete mindig nyer – de nekünk nem jött be, így maradunk a tenisznél”.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr423262373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása