MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timi túl a spanyol túrán, már az US Openre készül

2011.08.03. 23:23 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Az elmúlt két hétben Spanyolországban szerepelt Babos Tímea, ahol két, egyenként 25 000 összdíjazású tornán is részt vett. Vigóban egyesben az elődöntőig jutott – az amerikai Brodsky jelentette a végállomást -, a páros küzdelmeit a francia Larriere-rel azonban megnyerték.

 A folytatásban La Coruna volt a helyszín, ott azonban már az első fordulóban búcsúzott a jóval gyengébben rangsorolt spanyol Soler-Sola ellenében. Ebben szerepet játszhatott, hogy a magyar klasszis kisebb sérüléssel állt rajthoz. A vigoi tornán ugyanis volt olyan versenynap, amikor az időjárás viszontagságai miatt három meccset kellett játszania (két egyes, egy páros) és valamennyit megnyerte.

„Timi már az első torna végén kisebb vállsérüléssel játszott, és hiába volt három napja a pihenésre, nem sikerült regenerálódnia sem fizikailag, sem szellemileg. Ugyanakkor azt is el kell mondani, ezen a meccsen nem is játszott jól. Hiába nyerte meg az első szettet, a meccs végére kicsit szétesett” – mondta Timi édesapja és edzője Babos Csaba.

Ennek ellenére dicséret illeti, hiszen az elmúlt egy évben – a mexikói 220 ezer dolláros tornát leszámítva – ez volt az első olyan versenye, amikor az első körben búcsúzott. Emellett tavasszal szinte sorozatban vett részt tornákon, melyek közül többet is megnyert.

Ennek a remek szereplésnek – tornagyőzelem Kazahsztánban, Stuttgartban - is köszönheti, hogy pályafutása során először került be a női világranglistán (WTA) a kétszáz közé.

A pihenésre ezután sem maradt sok ideje, hiszen ahogy hazaértek, Timinek máris a női csapatbajnokság, a Szuperliga küzdelmeiben kellett rajthoz állnia, különben nem tudott volna a csapat elindulni.

A Szuperliga után két-három nap pihenő vár a tavaly három junior Grand Slam trófeát begyűjtő klasszisra. Ezt követően Timi kemény pályán készül, és jövő vasárnap elutazik az Egyesült Államokba, ahol az augusztus végén kezdődő US Open selejtezőjében áll rajthoz.

„Ide Barátosi Leventével a másik edzővel utazik, én most a „stresszesebb” megoldást választom, az interneten követem majd a meccseit” – mondta Timi édesapja.

A folytatásban sem jut sok idő a pihenésre, hiszen az amerikai kaland után Montenegróban egy 25 ezer dolláros, míg Olaszországban egy 50 ezer dolláros versenyen áll rajthoz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr313123924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása