MOL csapat Tenisz Blog

Elődöntő és döntő Svédországban

2011.06.28. 12:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea alig több mint egy hete megszerezte első idei tornagyőzelmét. A kazahsztáni Astanába mint első helyen kiemelt versenyző érkezett, és ennek megfelelően, szettveszteség nélkül nyerte a 25 000 dollár összdíjazású tornát.

Így bizakodva várhatta a svédországi, Kristinehamnban rendezett versenyt, melynek összdíjazása hasonló volt a kazah tornáéhoz. A magyar versenyzőt az sem hátráltatta, hogy a kazah versenyt kemény, míg a svédországit puhább talajon rendezték és az átállásra alig egy napja maradt. Timi ugyanis tartotta formáját és egyéniben az elődöntőig, párosban a döntőig jutott.

A verseny során többek között legyőzte a harmadik helyen kiemelt román Bogdant, és a 8. helyen kiemelt Hollandot is. A fiatal versenyző saját honlapján úgy értékelt, nagyon összeszedetten játszott már a meccs elejétől kezdve. Ennek köszönhetően hamar 5-0-s előnyre tett szert, és könnyedén hozta az első szettet, majd a nem sokkal szorosabb másodikat és így a meccset is.

Az elődöntőben aztán a 21 esztendős román Catandu „bosszút állt” honfitársáért, és legyőzte a magyar versenyzőt. Timi elmondta, a második szett közepéig jól játszott, de a találkozó végére elfáradt, míg ellenfele labdabiztosabb lett, így végül nyerni tudott.

Timi a vereség ellenére se bánkódott, hiszen a kazah győzelem után ezúttal is magas színvonalú meccseket játszhatott, és a két hét alatt több, nálánál magasabban jegyzett ellenfelet győzött le.

Párosban pedig ismét a „tavalyi” Babost láthatták a nézők, hiszen az orosz Lykinával az oldalán egészen a döntőig meneteltek, ahol azonban az első helyen kiemelt Jugic-Salkic/Laine (bosnyák/finn) kettős jobbnak bizonyult náluk.

Ami Timi számára érdekes volt, hogy a Svédországban sem az étkezés, sem a pályák minősége meg sem közelítette az Astanaban tapasztaltakat.

A megérkezés nehézségeiről már írtunk, de a hazaút is tartogatott nehézségeket, ugyanis péntek éjjel hatalmas ünnepély volt Svédországban, es szinte mindenki az utcán volt, ennek köszönhetően autót bérelni is lehetetlennel tűnt, miként a reptéren is teljes káosz uralkodott.

Timi azonban hazaért, de itthon nem sok időt töltött, hiszen máris egy újabb 25 ezres versenyen vesz részt Stuttgartban. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr603018961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása