MOL csapat Tenisz Blog

Azért nem csinálom, hogy 200. legyek

2011.06.13. 21:28 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea legutóbb a német tenisz csapatbajnokságon szerepelt, ahol nem vallott szégyent, hiszen három meccséből kettőt magabiztosan nyert meg, a harmadikat roppant szoros csatában veszítette el a korábbi top 100-as belga Kirsten Flipkens ellen.

„Az első játszma az övé volt (7:6), de a másodikat simán nyertem (6:1), így következett egy rövidített játszma, amit végül 11:9-re nyert. Itt már nagyon apró nüanszok döntöttek, az egyik labdamenetben 8:7-es vezetésemnél tisztán leüthettem volna a labdát, de egy kisebb széllökés „rám fújta”, így a biztos pont helyett hosszúra sikerült” – értékelte az egyetlen elveszített meccsét Timi.

A tavalyi évben három junior Grand Slam tornán is diadalmaskodó teniszezőnek most éppen Olaszországban kellene lennie, de az ottani 25 ezer eurós torna szervezői nem fogadták el a nevezését, mert véleményük szerint későn mondott le egy másik tornát.

Gyors utánajárás után aztán kiderült, hogy természetesen az olaszok tudták rosszul a szabályt, de mire rájöttek a hibájukra és jelezték a korábban hatodik helyen kiemelt magyar versenyzőnek, hogy mégis indulhat, már tartott a verseny.

Sajnos az ilyen hibák miatt is ki kell hagyni versenyeket, ami a WTA pontok szempontjából nem jó. Pedig a jelenlegi világranglistán 257. Babos Timinek konkrét tervei vannak a jövővel kapcsolatban, amihez szükséges lenne minden pont.

„Év végére szeretnék a legjobb 200 közé kerülni, jövőre pedig legalább a 150. és a 100. hely közé. 2013-ra pedig egyértelműen a legjobb 100 a célom. Ha ez nem sikerül, nagy a baj, nincs is értelme csinálni. Azért nem csinálom, hogy 200. legyek, az semmilyen szempontból nem éri meg, sem anyagilag, sem sportolói szemmel” – vázolta őszintén a terveit az alig egy hónapja a 18. életévét betöltő teniszező.

Megfontoltságára és eltökéltségére jellemző, hogy mehetett volna Wimbledonba a juniorok közé, de helyette inkább két kisebb, 25 000 eurós versenyen indul. „Ha 18 évesen megnyerem a juniorok versenyét, az nem olyan nagy szám, de az mindenesetre jól esett, amikor még úgy volt, hogy indulok, közel negyvenen kerestek meg, hogy legyek a páros partnerük”.

Timi legközelebb Kazahsztánban indul egy kemény borítású versenyen, majd Svédországban egy salakos viadalon. Mint elmondta, a két verseny között csak annyit lesz Magyarországon, amennyit a repülőtéren a két gép érkezése illetve indulása között eltölt.

„Másoknak nehezebben megy az átállás egyik borításról a másikra, de engem nem zavar. A svédországi versenyt is azért vállaltam el, mert idén kifejezetten jól megy salakon a sok gyakorlásnak köszönhetően” – mondta a tavalyi év legjobb junior korú sportolója.

Timi a kortársaihoz képest is sokat edz, mint elmondta, ő a minél több gyakorlásban látja a fejlődés lehetőségét. Egyébként is türelmetlen magával, számára rossz, ha nem edz. „Én sorozatban tudok jól szerepelni. Tavaly év végén Ausztráliában is, az első két tornán „a labdát alig találtam el”, utána pedig tornát nyertem”. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr532981573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása