MOL csapat Tenisz Blog

Timi Washingtonban is napi három edzéssel készül

2011.04.26. 22:51 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

 Babos Tímea immár több mint egy hete az Egyesült Államokban, Washingtonban készül. Azonban hiába az ideális körülmények, már maga az oda út sem volt egyszerű, a környéken nagy viharok voltak, így egy elég viszontagságos út után érkeztek meg.

 A reptéren nagylányom Zsuzsi várt bennünket, aki itt él. Az elmúlt héten egy washingtoni akadémián edzettek, és Timi testvérénél laktak. Hiába az izgalmaktól sem mentes repülőút, már vasárnap este átmozgató edzés volt.

„Hétfőn már kétszer kétórás tenisz edzése, és egyórás konditermi erősítése volt Timinek, így este nem kellett álomba ringatni bennünket” – számolt be az első nap programjáról Timi édesapja és edzője Babos Csaba.

Kedden ugyan esett az eső, de fedett pályán így is tudtak tréningezni. Mégpedig zöld salakon. Ez ugyan kicsit gyorsabb, mint a hagyományos vörös salak, de mivel a tornákat is ilyeneken rendezik, így érthető, hogy ezt választották. Az akadémián egyébként 8 kemény-, 6 zöldsalak- és 6 vörös salak borítású pálya áll a versenyzők rendelkezésére.

„Nagyon jó körülmények között vannak az edzések, minden megvan egy helyen, és a lakástól sincs messze. Sok jó partnerrel tudtam játszani, volt lehetőségem edzőmeccsekre is, szóval tényleg nem panaszkodhatok” – mondta Timi. Az akadémia vezetőedzőjét jól ismerik a korábbi nemzetközi versenyekről, így nem meglepő, hogy felajánlották, ha máskor is arra járnak, legyen a hely Timi edzésbázisa.

Kedd délután városnézés volt a program, többek között a Capitoliumot és a Franklin emlékhelyet, a Fehér Házat, a Lincoln-szobrot, a Washington emlékművet és a vietnami háború áldozatainak állított emlékfalat is megnézték.

A tavaly három Grand Slam tornán is diadalmaskodó magyar klasszis a szerdai tréningen kicsit fáradtabban mozgott, ami érthető, hiszen akkor jött ki a hatórás időeltolódás okozta fáradtság.

A délutáni kicsit lazábbra tervezett edzés után családi vacsora volt a program, ahol megünnepelték Timi közelgő név- és születésnapját, sikeres vizsgáit és friss jogosítványát. Emellett az is ünneplésre adott okot, hogy Timi felkerült a Charlottesville-i verseny főtáblájára. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr972857994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása