MOL csapat Tenisz Blog

Sikeres vizsgák után irány Amerika!

2011.04.19. 00:14 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea jelenleg az Egyesült Államokban szerepel, ahol az elkövetkezendő hetekben három 50 000 dolláros tornán is részt vesz. Természetesen alaposan felkészült ezekre a versenyekre, az elmúlt napokban mégsem csak a tenisz jelentette a főszerepet az életében.

Az elmúlt két hetet szűkebb hazájában, Sopronban töltötte, ahol Gimnáziumi vizsgáira készült. A teljes 12. évet kellett két hétbe belesűrítenie, így a fárasztó edzések mellett valóban rengeteget kellett tanulnia.

Timi a siker érdekében különórákra is járt, de végül sikeresen vizsgázott angol es német nyelvből, magyar nyelv es irodalomból, biológiából, társadalom ismeretekből, filozófiából, hittanból, matematikából, és történelemből is.

A tavalyi évben három junior Grand Slam tornán is diadalmaskodó teniszező azonban sikerrel vette ezeket az akadályokat is és 4.3-as átlaggal fejezte be a gimnázium 4. osztályát. De mivel tanulásból sosem elég, Timi a vizsgákra készülve letette a jogosítványhoz szükséges vizsgákat is, már csak az Okmány Irodán múlik, mikor veheti át a jogosítványát.

„Timi nagyon sokat tanult, de segítettek az osztálytársak is – többek között kidolgozott tételekkel -, de a tanárai is rendesek voltak a vizsgarend kialakításával, és azzal is, hogy megmondták, mely témakörök a kiemelten fontosak. De úgy érzem Timi is kellett a sikerhez, ezúttal sem vallott szégyent, hiszen szorgalmasan tanult es elsajátította az anyagot” – értékelte lánya teljesítményét Babos Csaba.

Természetesen a sok tanulás mellett nem maradhattak el az edzések sem. Az első itthon töltött hetét a kondija javítására szánták, majd a folytatásban emelték a terhelést így a felkészülés végére napi két tenisz és egy kondiedzés volt a program a tanulás mellett.

Aaz itthon töltött időben jutott idő magára – fodrász, kozmetikus -, a családra és a barátokra, barátnőkre is. Az első Charlottesville-i versenyen a kvalifikációban az első helyen van, ebből pedig könnyen lehet főtábla is. Bármi is lesz a tornákon, az mindenesetre jó, hogy az első héten Timi nővérénél Washingtonban laknak majd, így a család egy része legalább együtt lehet.

Édesapja jó játékot, folyamatos fejlődést és szép győzelmeket vár, és nem tartja elképzelhetetlennek, hogy néhány meglepetés győzelem is „beugrik”. Jelenleg még nem tudják ki lesz Timi páros partnere, ezt csak a helyszínen véglegesítik, de biztosak benne, nem marad partner nélkül.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr472838451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása