MOL csapat Tenisz Blog

Babos Tímeát nem kísérte szerencse Mexikóban

2011.03.08. 21:23 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea két hete Mexikóban edzőtáborozik és a felkészülés mellett több tornán is részt vesz. Mint édesapja elmondta, a tornát nagyban köszönheti testvérének, aki egy nagy sportmenedzser cégnél dolgozik Amerikában és sikerült szabadkártyát szereznie Timi számára a monterrey-i 220.000 dolláros verseny kvalifikációjára.

„Szó volt meg a páros főtáblájáról is (szabadkártyával), Arn Gréta lett volna a páros társ, de ez nem sikerült. A verseny előtt par nappal a szerb Jankovics kitalálta, hogy játszik párost is és a rendezők a 2 szabadkártya egyikét neki adták a másikat érthetően mexikói páros kapta” – mondta Timi balszerencséjéről édesapja.

A balszerencse azonban a versenyen is kísérte a magyar teniszezőt. Játékban teljesen egyenrangú volt Timi a tavalyi évben sérüléssel bajlódó kanadai Wozniak-kal szemben, akinek eddigi legjobb ranglistán elfoglalt helyezése a 21. volt az utolsó versenyévében, 2009-ben.

„Timi mindkét szett hajrájában break előnnyel vezetett (az elsőben 4-2, a másodikban 5-3) de rutintalansága miatt ezt nem tudta kihasználni és végül 6-4, 7-5-ös vereséget szenvedett. A kanadainak ez volt a legnehezebb meccse a kvalifikációban, ahonnan végül feljutott a főtáblára. Ott is nyert meccset, csak a múlt héten versenyt nyerő Dulko állította meg” – összegezte Csaba leánya teljesítményét.

Az édesapa úgy véli több volt ebben a meccsben, de senki nem lépheti át saját árnyékát. Tisztában van vele, hogy Timinek ez volt a 2. ilyen szintű versenye, kevés tapasztalata van mi a helyes stratégia ezek ellen a magasan jegyzett, képzett versenyzők ellen. A verseny pozitív hozadéka az, hogy Top 100-as játékosokkal is partiban volt és rövid időn belül legyőzheti őket.

Ehhez rutinra van szükség, amit csak ilyen versenyeken szerezhet meg az ember. Sokat edzett Monterreyben élmezőnybe tartozó játékosokkal, akik a top 50-ben vannak a világranglistán.

Timi a verseny után a múlt hét közepén átrepültek edzőjével Baratosi Leventével a kővetkező verseny helyszínére, Irrapuatoba. Itt egy 25.000 dolláros versenyt rendeznek. A hely specialitása, hogy 1800 méter magasan fekszik. Ebben a magasságban már csak speciálisan magaslatra fejlesztett labdákkal lehet játszani, amit meg kell szokni, csakúgy mint a légritka levegőt is.

„Itt is folytatódtak az edzések, de időközben nagyon kellemetlen es fájdalmas hírt kaptunk. A 3. versenyt, ami ugyancsak Mexikóban lett volna es neveztünk rá, leminősítették 25.000-ről 10.000 dollárosra. Sajnos ezek a versenyek már nagyon kevés pontot adnak ahhoz, hogy jelentősen előbbre lehessen jutni a világranglistán, így kénytelenek voltunk lemondani a versenyt” – mondta Babos Csaba.

Így három verseny helyett, maradt csak kettő és mivel a páros indulás sem sikerült az elsőn, mondhatni nem volt túl szerencsés eddig a túra. Azonban ismét bizonyították, hogy profi csapat dolgozik Timi mellett. Lázas szervezés eredményeként még sikerült őt nevezni es sikeres junior szereplése okán szabadkártyához juttatni az angliai Bathben rendezendő 25.000 dolláros versenyre.

„Ezt a versenyt a mexikóival azonos időpontban rendezik. Tehát az irrapuatoi verseny után irány haza, a következő héten edzés es átállás itthon. Kiheverni a hét óra időeltolódás okozta fáradtságot es megszokni a szabadtér után a fedett pályás körülményeket, hiszen a következő versenyt ott rendezik március 22 és 29 között”.

Hétfőn aztán elkészítették a szervezők az irrapuatoi verseny sorsolását is. Timit itt sem kísérte sok szerencse, a 2. kiemelt Anna Floris (olasz) ellen kezd, aki jelenleg 155. a világranglistán. Párosban még ennél is magasabban jegyzett kiemeltek ellen kezdenek társával, Konta Johannával, az első helyen kiemelt argentin Irigoyen-Molinero duó lesz az első ellenfél.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr192723116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása