MOL csapat Tenisz Blog

Timi bárkit képes legyőzni

2010.12.14. 20:23 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea a remekül sikerült ausztráliai felkészülése után sem pihen a babérjain, már a jövő évi versenyeit tervezi. Édesapja úgy véli a rengeteg munka meghozta gyümölcsét, hiába az idei remek eredmények, hiába van már neve a teniszezők között, nyilvánosan nem értékeli a teljesítményét

Babos Tímea hat hetet töltött Ausztráliában, ahol édesapjával – aki mellesleg az edzője is – több tornán is részt vett. Formáját jól mutatja, hogy amíg az elsőn rögtön az első fordulóban búcsúzott, az utolsón egyesben és párosban is torna győztes lett.

A túra során sok meccset játszott Timi, és voltak köztük igen értékes győzelmek is. Természetesen a csúcs az utolsó hét kettős tornagyőzelme volt. Ugyanakkor fent tartom amit a sorozat elején is elmondtam - amikor még nem ment zökkenőmentesen minden -, vannak más szempontok is a győzelem mellett” – mondta Timi édesapja.

Ideális körülmények között készülhettek, hiszen például az utolsó torna helyszínén a bendigoi edzőcentrumban 30 pálya állt a rendelkezésükre, és a hét minden percében lehetőségük volt edzeni.

 „Edzettünk a versenynapokon a meccsek előtt, és nemritkán még esténként is a meccsek után is iskoláztunk, készülve a következő meccsre. Végigjátszottam az egész hetet, még szombaton az elődöntő után is edzettünk, készülve a másnapi döntőre, majd a döntő délelőttjén is edzettünk egy órát” – mondta Timi, aki természetesen nem bánta a rengeteg gyakorlást, hiszen az eredmények őket igazolják.

Pedig nem lehetett egyszerű, hiszen a hétvégére megérkezett a nyár és 35-37 fok volt. Mindketten úgy érzik, a kettős tornagyőzelem az elmúlt hetek munkájának hozadéka. Édesapja szerint a túra elején sem játszott rosszul, de voltak helyzetek, mikor rossz döntéseket hozott, adott helyzetben rossz megoldást választott. Azonban ekkor is vert nagyon jó játékosokat, akik korábban jelentős tornákat nyertek.

 „Akkor is mondtam Timi bárkit képes legyőzni, csak ekkor nem igazán hitték el a kívülállók. A Molik elleni győzelem után kapták csak fel sokan a fejüket. Én azonban tudtam, az elvégzett munka meghozza méltó jutalmát, hosszú távon kamatozik” – emlékezett vissza Csaba a tornagyőzelemmel zárult hétre.

 Ezt valószínűleg sokan így gondolhatták, hiszen a hazafelé úton rengeteg gratuláló sms-t kaptak mindketten. A győzelmek mellett számos jelentős kapcsolat alakult ki, ennek köszönhetően hazafelé több angol és ausztrál versenyzővel, közös vacsorával búcsúztak egymástól.

 A sikerek ellenére nincsenek elájulva önmaguktól. Mint mondták, soha nem elégedettek, hiszen nincs tökéletes játék, mindig lehet valamit jobban csinálni. Éppen ezért Timi edzés és meccsjátékát is csak maguknak értékelik ki, szerintük nem tartozik másokra.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr732516190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása