MOL csapat Tenisz Blog

Soha nem tervezem, hogyan ünnepelek

2010.10.22. 21:57 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea úszóként kezdte, de megunta, monotonnak érezte, ezért a teniszre váltott. Élete első felnőtt szezonjára készül és hiába nyert már számos nagy tornát, nincs kidolgozott koreográfiája az ünneplésre.   Babos Tímea idén párosban négy Grand Slam tornán is döntőbe került, ezek közül háromban diadalmaskodott (Roland Garros, Wimbledon, US Open). Jövőre már a felnőttek között próbál meg kiemelkedő eredményeket elérni. Még csak 17 éves, de hozzáállása alapján nem lesz nehéz beleszokni a felnőtt versenyekbe.

„Wimbledonban, vagy a Roland Garroson nincs túl nagy különbség a junior vagy felnőtt versenyek lebonyolításában. Ezeken a helyeken a junior játékosoknak is ugyanazokat a lehetőségeket biztosítják, mint a felnőtteknek. Használhatjuk a transzporthálózatot, a legjobb hotelekben lakhatunk, ugyanazokon a helyeken mozoghatunk, edzhetünk, mint a nagyok illetve a média és a közönség is ugyanannyit foglalkozik velünk”.

Az azonban már versenyfüggő, hogy egy tornán mi várja a versenyzőket az öltözőben. A legnagyobb versenyeken biztosítanak üdítőket, energiaitalokat, kozmetikumokat, majdhogynem bármit, amire szükség van. Vannak masszőrök, fizikoterapeuták vagy éppen fodrász, ha arra van szükség. A kisebb tornákon általában csak az italok, masszőrök jellemzőek. Az elmúlt évben a négy legrangosabb torna közül hármat is megnyert, különleges ünneplést azonban nem mutatott be. „Soha nem tervezem, hogyan ünnepelek. A versenyek elején nem is foglalkozom vele, de a torna vége felé néha eljátszom a gondolattal, hogyan ünnepelnék a döntőben a meccslabda megnyerése után”.

A győzelmekhez sokaknak babonára, kabalára van szüksége, de Timi nem hisz ezekben. „Nem igazan nevezném azokat a dolgokat babonának, amiket én alkalmazok, jobb szeretem őket rutinoknak hívni. A szerva körül rengeteg rutinom van, de persze nemcsak a teniszpályán használok rutinokat. Szeretek a meccsem előtt kb.30 perccel befejezni a beütésemet, mert akkor még marad időm kicsit készülődni, kicsit zenét hallgatni, azaz ráhangolódni a mérkőzésre.

„Úszóként kezdtem, csak 8 éves koromban kezdtem el teniszezni. Az úszást is elég komolyan csináltam, de azt nem szerettem annyira, kicsit unalmasnak, monotonnak éreztem, így kellett a váltás, és akkor jött a tenisz”.

Babos példaképe Jelena Gyemetyjeva, akit nem csak azért szeret, mert elképesztő akaratereje van, látszik rajta, hogy szereti amit csinál és mindenkivel rendkívül kedves, szeretnivaló lány. A magyar versenyző egyébként is könnyen szót ért mindenkivel, így sokakat barátjának mondhat a nemzetközi mezőnyben. Ezek között akad, amely tényleg jó barátságnak mondható, de persze vannak kevésbé komoly kapcsolatok is. A Grand Slam versenyek azért is a kedvencei, mert azokon könnyedén lehet találkozni a legnagyobb játékosokkal is. Ugyanakkor vannak olyan teniszezők, akik nem szeretnek a juniorokkal, vagy másokkal egy légtérben lenni. A rengeteg edzés, verseny és az ezekkel járó utazások mellett nincs sok szabadideje, de azt próbálja úgy szervezni, hogy ne maradjon le sok mindenről. „Én választottam ezt az életvitelt, úgyhogy tudom, a sok munka miatt sok a lemondás, de úgy érzem, megéri”. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr342391923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása