MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timi Kanadában tér vissza betegsége után

2013.10.12. 14:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

timi_adidas.jpgAz elmúlt héten még úgy volt, hogy Babos Timi csak egy kisebb megfázásba esett bele, de indulni tud ezen a héten, a linzi teniszversenyen. Később kiderült nagyobb a baj, hiszen egy vírusos megbetegedés miatt jóval többet kellett kihagynia és az ausztriai verseny mellett másik két tornát is kénytelen volt lemondani.

Szerdán Timi édesapja és edzője adott felvilágosítást arról, hogy van a jelenleg legmagasabban jegyzett magyar teniszező. „Most már kicsit jobban van, kedden már edzegetett, de az elmúlt napokban nagyon legyengült. Hőemelkedése volt, legyengült, a torka és a füle is fájt” – mondta Babos Csaba.

Ennek „köszönhetően” lemondták a 235 000 dolláros luxemburgi BGL BNP Paribas Luxembourg Open-t és a 100 000 dolláros franciaországi Internationaux Féminins de la Vienne-t is. Mint azt Babos apuka elmondta, helyette valószínűleg Kanadában, egy 100 000, vagy két 50 000 dolláros versenyen indul Timi. Utána valószínűleg kisebb pihenés következik, pát ITF verseny, majd az év vége felé még egy jelentősebb verseny jöhet szóba.

Csaba elárulta, ilyen betegségek eseténél van egy lista, ami alapján a gyógyszerek hatóanyaga alapján tudják – tudniuk kell – mit szedhet be Timi. Ha ez esetleg még sem elég, Timit a Sportkórházban vizsgálták, ahol jól tudják, mit lehet és mit nem.

„De emellett bármikor fel lehet hívni a doppingellenes szövetséget és ők segítenek, ha esetleg olyan gyógyszer kerül a kezünkbe, amit nem ismerünk” – mondta Csaba, aki elmondta, a teniszversenyeken szúrópróba szerűen végzik a doppingellenőrzéseket. Így előfordulhat, hogy Timit egy versenyen egyszer sem sorsolták ki, de volt olyan is, hogy egy tornán kétszer is őt jelölték ki.

Édesapja szerint Timi megfázásában az is szerepet játszhatott, hogy majd 40 fokból jött vissza a 10 fokba. „Hiába volt jó erőben és jó formában, az időjárás ezúttal legyőzte, a jövőben az ilyen helyzeteket el kell kerülni. A legnehezebb számára azonban nem is a betegség volt, hanem a semmittevés, hiszen egy-két nap után már nagyon igényli a mozgást” – mondta Csaba, aki úgy véli, legközelebb egy hosszabb túra után 1-2 nap pihenőt be kell tenni, hogy a szervezet minden szinten (időeltolódás, időjárás) hozzászokjon az itthoni környezethez. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr165563290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása