MOL csapat Tenisz Blog

Babos Tímea: Volt több jó meccsem is egyéniben és párosban is

2013.09.29. 09:52 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

0000001Timi-Monterrey.jpgBabos Tímea számára roppant zsúfolt volt az elmúlt hetek programja. A US Open után előbb Taskentben szerepelt, ahol a kazah Svedova oldalán megnyerte a 235 000 dollár összdíjazású kemény pályás versenyt, majd két verseny Kínában, ahol a kantoni viadalon egészen a negyeddöntőig menetelt a fehérorosz Govorcova oldalán.

„Elégedett vagyok ez elmúlt hetek eredményeivel, úgy érzem, voltak nagyon jó pillanatok és egyre jobban megy a játék. Sikerült ismét egy Top 50-es játékost legyőznöm, és emellett is volt több jó meccsem is egyéniben és párosban is” – mondta a jelenleg legmagasabban jegyzett magyar teniszező.

Ugyanakkor nem mindig volt szerencséje a sorsolással, hiszen például a kantoni versenyen miután kiverte az amerikai Lepcsenkót, a kínai Cseng következett, akivel több, mint kétórás csatában tudták csak eldönteni a továbbjutás kérdését. Ennek ellenére nem lehet elégedetlen, hiszen mint azt korábban megírtuk, 2013-ban öt tornagyőzelmet tud felmutatni. Ennél többet csak az amerikai szuperklasszisnak Serena Williamsnek sikerült nyernie idén.

„Sokkal jobb fizikumnak örvendek, mint korábban, sokkal jobb erőállapotban vagyok. Ez nagyon sokat dobott a teljesítményemen is, hiszen ennek köszönhetően több önbizalommal rendelkezem, és sokkal könnyebben, bátrabban vállalom fel a hosszabb labdameneteket is” – adott magyarázatot idei remek teljesítményére Timi.

A fárasztó sorozat után ezen a héten itthon van, de természetesen az edzések most sem maradnak el. „Az elmúlt hetekben kicsit kapkodtam a fejem meg a levegőt, annyit utaztam. Két napja itthon vagyok, de még most sem tértem egészen magamhoz a hosszú időeltolódás miatt” – mondta a pénteki edzése után.

Timi idén több párral is remekelt, pedig saját bevallása szerint érdekes szitu, de alapból nem örül az állandó párváltásnak. Ezt még akkor is fenntartja, hogy szinte mindegyikkel tud nyerni. „Főleg Mandy Minella ellen volt nehéz játszani. Nagyon jóban vagyunk, talán vele szeretek a legjobban párost játszani. Ugyanakkor a Svedova elleni győzelem sokat javított az önbizalmamon” – mondta Timi.

Minellát - akivel idén Bogotában és Marrakesben is tornagyőzelmet aratott – éppen a taskenti torna döntőjében verte Svedovával, majd a kantoni tornán már Svedova ellen diadalmaskodott Govorcova oldalán, hogy aztán Ningboban éppen a kazahtól kapjon ki egyesben.

Timi elmondta, előny, ha olyan ellenféllel játszik, akit jól ismer, hiszen ő tudja, hogy mit tud róla az ellenfele, és ő is sokat tud riválisáról. Mint az eredmények mutatják, jól fel tudott készülni korábbi páros társaiból.

„Van, amikor engem választanak, de van, amikor én választok párt. Próbálok olyan párt keresni, akivel a jövőben hosszabb ideig tudunk együttműködni” – mondta Timi, aki elárulta, szakmailag Svedovával élvezte a játékot, de emberileg Minella áll hozzá a legközelebb. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr795538756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása