MOL csapat Tenisz Blog

Babos Csaba: Egy verseny általában az edzéseknek a tükröződése

2013.08.10. 07:47 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

0000001Timi-Monterrey.jpgBabos Tímea remekel a 125 000 dollár összdíjazású szucsoui WTA-versenyen. A világranglistán jelenleg legmagasabban jegyzett magyar teniszező egyesben az elődöntőig jutott, párosban viszont finálét játszik a holland Michaella Krajicek oldalán. Ellenfelük a döntőben a Han Hszin-jun – Hozumi Eri (kínai, japán) kettős lesz.

Timinek nagyon fekszik a páros, hiszen idén ötödször, pályafutása során pedig hatodik alkalommal játszhat szombaton párosdöntőt WTA-versenyen. Az eddigi öt döntőből négyszer győztesként hagyta el a pályát. Timi ezt megelőzően Ukrajnában szerepelt, ahol csak egyesben indult, és ott is egészen a fináléig menetelt. Ott is vezetett, de egy hosszabb esőszünet után ellenfele fordítani tudott.

„Timi a két tornát megelőzően pihent pár napot. Igaz ez idő alatt is, mindössze három napot nem teniszezett, a negyedik napon már edzett. Úgy érzem ráfért a pihenő, hiszen december óta ez volt a leghosszabb kihagyása” – mondta Babos Csaba, Timi édesapja és edzője. Timi korábban elmondta, a testvérével és édesanyjával voltak a Balatonon, amolyan csajos pihenés volt, melynek élvezte minden percét.

A kiváló szakember szerint emellett több más dolognak is szerepe van abban, hogy Timi ilyen remek formában van. Úgy véli nagyon jó volt Timinek, hogy tudott találkozni a családjával, a barátaival, és az edzői stáb is sokat tett ezért, többek között átalakították az edzéseket, a versenytaktikát.

„Egy-egy verseny általában az edzéseknek a tükröződése. Ha ott meg tudja csinálni, akkor a versenyen is sikerülni fog. Azért választottunk az elmúlt időben kisebb versenyeket – kivéve a budapesti torna -, hogy Timi minél többet játsszon, hiszen a sorozatterhelés jót tesz neki az olyan nagy verseny előtt, mint az augusztus végén kezdődő US Open” – mondta Csaba.

Csaba elmondta, Timi az elmúlt időben sokat erősödött. Eddig is izmos volt, de most sokkal szálkásabb, mint korábban. „Ilyen nagy melegben kevesebbet eszik, jobban izzad. Tudatosan figyelünk a testsúlyára, úgy kell csökkenteni, hogy minél szálkásabb legyen. A testzsírtartalmát azonban nem szabad egy bizonyos szint alá vinni, mert az nem tenne jót a hormonháztartásának” – avatott be minket aprónak tűnő, ám annál fontosabb titkokba Csaba.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr885454411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása