MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timi már nagyon várja a budapesti tornát

2013.06.18. 14:05 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

timike.jpgBabos Tímea május elején ünnepelte 20. születésnapját. Az elmúlt hetekben a magyar teniszező számos versenyen indult, pályára lépett Franciaországban és Angliában, így szerettei még nem is nagyon tudták megünnepelni őt.

„Fura érzéssel töltött el az, hogy immár 20 vagyok. Ha megkérdezik, néha még 18-at mondok, nemhogy 20-at, hiszen olyan hamar teltek a teniszes évek. Végül is mondhatjuk, hogy a Dél-afrika-i tornagyőzelemmel ünnepeltem, sajnos a családdal csak két napot találkoztam, illetve a testvéremmel még egyet sem” – mondta Timi arról, hogy nem is annyira könnyű összeegyeztetni az élsportot az ilyen jeles ünnepekkel.

Timi elárulta, kapott ékszereket, elektronikai érdekességeket, illetve ruhákat, de nem kell valami hatalmas dologra gondolni. Ugyanakkor volt egy kisebb baráti buli is Sopronban, az volt a csúcspont, hiszen mindenki nagyon jól szórakozott.

„Nagyon nehéz ennyi időt távol tölteni anyától és apától. Nemrégiben volt is egy nagyobb honvágyam, jó lenne már látni őket, de ez csak a wimbledoni verseny után jöhet létre” – mondta Timi arról, mennyire nehéz heteket a szülei nélkül tölteni.

„Néha jobb, ha nem beszélünk, csak írunk, úgy könnyebb, néha viszont akár órákat is tudok velük beszélni. Mindenkinek van a családban okos-telefonja, így könnyebb a kommunikáció” – mondta arról, mennyit szokott szüleivel beszélni, akár látni őket a jelenkor technikai csodáival.

Timi új edzőjéről a szerb Nikola Andjelicsről is örömmel beszélt. „Élvezem vele a munkát, sokat segít nekem a nehezebb pillanatokban a szerb mentalitásával. Jól megértjük egymást, ért is a dolgához, így tényleg jó választásnak tűnik!”.

Március óta Timi szinte minden héten, tornán szerepel, de szerencsére bírja a terhelést. Ennek érdekében minden harmadik verseny után próbálnak 1-1 hetet edzésre hagyni, Elmondta, egyébként is szeret utazni, versenyezni, úgyhogy egyelőre jól bírja.

Az elmúlt hetekben a sűrű versenyprogram mellett nem sok szabadideje volt. A Roland Garros befejeztével két napot Nizzában volt, ahol kicsit kikapcsolódott, de utána egyből Birminghambe utazott, így nem sok kikapcsolódása volt, és a versenyhelyszínekből sem látott sokat.

Hamarosan jön az év egyik legfontosabb versenye a wimbledoni tenisztorna, melyen egy csúcsformában lévő Babos, Minella kettős akár kiugró sikert is elérhet. „Nehéz kérdés, hiszen a szereplés nagyban függ a sorsolástól Nekem a kedvenc borításom a fű, míg Mandy nem igazán kedveli. Meglátjuk, hogy mire leszünk jók, remélem sikerül meccseket nyernünk”

"Varom nagyon a budapesti tornát. Tavaly elgörcsöltem a dolgokat, de idén szeretnék jól játszani, élvezni a körülményeket. Jó lenne, ha minél több szurkoló lenne, ha a barátok, a család eljönne es megnézne” – mondta arról, mit jelent számára a budapesti verseny, ami az egyetlen hazai torna az idén.

„Egész Párizs kellemetlen volt a számomra. Nemcsak az eredmény szempontjából, de még beteg is lettem. Dobhártya-gyulladásom lett az állandó hidegtől és széltől. Emellett a térdem is fájt, úgyhogy ezúttal nagyon nem tetszett a francia főváros - mondta Timi az elmúlt hetek legkellemetlenebb élményéről.

Ugyanakkor kellemes emlékei is vannak Franciaországból, hiszen Marseille és Nizza is nagyon megfogta, mindkét helyen gyönyörű helyen volt a verseny is, remek volt az idő, és minden tekintetben felülmúlta a várakozásait. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr285367113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása