MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timi Budapesten arathatja idei negyedik WTA-tornagyőzelmét

2013.06.17. 14:30 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

timi_adidas.jpgNégy hét múlva július 8. és 14. között rendezik az idei év legrangosabb hazai teniszversenyét a Budapest Grand Prix-t. A WTA sorozatába tartozó versenyen többek között Babos Tímeáért is szoríthatunk, aki nagy reményekkel – és remélhetőleg wimbledoni sikerélményekkel – készülhet a versenyre. 

A Budapest Grand Prix-t minden év júliusában rendezik, kizárólag nők számára Budapesten, a Római-parton. A torna International kategóriájú, 2008-ig Tier III-as, illetve Tier IV-es besorolású volt. Az összdíjazása 235 000 dollár. A mérkőzéseket szabad téren, salakos borítású pályákon játsszák. 

A legutóbbi két kiírás olasz győzelmet hozott, hiszen 2011-ben Roberta Vinci, míg tavaly Sara Errani diadalmaskodott a Római parton.

Babos Timinek eddig nem hozott szerencsét a hazai pálya előnye, hiszen két éve az első fordulóban kényszerült búcsúzni, míg tavaly a második köt jelentette számára a végállomást. Idén azonban egyre jobb formában játszik, és a verseny előtt hetekben már kedvenc borításán, füvön is pályára léphet, így remélhetőleg önbizalommal telve láthatja őt a hazai közönség.

A 32 fős egyéni verseny győztese 280 világranglista pontot kap, míg a döntő vesztese 200 ponttal gyarapodik. Az elődöntősök egyaránt 130 pontot kapnak, de még a selejtező első fordulójában kiesők is kapnak 1 pontot. A magyar klasszis annak ellenére esélyes a versenyen, hogy a legutóbbi két tornán (Marseille, Birmingham) egyaránt az első fordulóban búcsúzott.

Azonban nem kell őt félteni, hiszen idén már többször is megmutatta mire képes. A szép emlékű – tavalyi első WTA-győzelmét hozó – Monterreyben, egyesben legyőzte többek között a korábbi világelső szerb Ana Ivanovicsot, és a mexikói városban a japán Date-Krumm Kimiko oldalán megnyerte a páros tornát is.

Emellett még két WTA-tornagyőzelme van idénről, az év elején Ausztráliában, míg áprilisban, Bogotában a luxemburgi Minellával diadalmaskodott. Emellett Dél-Afrikában ITF-tornát nyert egyesben, így bízhatunk benne, hogy Budapesten is főszerepet játszhat.

Timi egyenesen Wimbledonból érkezik a budapesti viadalra, majd a következő héten már Nöürnbergerben lép pályára, onnan pedig a Baku Kupára indul tovább. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr465365628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása