MOL csapat Tenisz Blog

Babos Csaba: Fontos, hogy Timi meccshelyzetben tudjon készülni

2013.06.09. 16:40 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

timike.jpgBabos Tímeának mozgalmas lesz a nyara, hiszen augusztusig minden héten versenyez. Ezen a héten Marseilleben lépett pályára, a folytatásban aztán előbb Birminghamben, majd Eastbourne-ben melegít be a wimbledoni teniszbajnokságra, utána Budapest, Bad Gastein és Baku következik.

„Ha úgy nézzük, tényleg sok versenyen indul Timi az évnek ebben a szakaszában, de szükség van rájuk. Nem sikerült jól a Roland Garros, hiszen már a kvalifikációban kiesett, és a párosban is búcsúzott egy meccs után. Ennek ellenére egy hétig remek ellenfelekkel és remek körülmények között edzhetett” – mondta Babos Csaba, Timi édesapja és edzője.

Sajnos a párizsi verseny utánra tervezett Marseille-i torna is hamar véget ért számára, ugyanakkor Birminghamben és Eastbourne-ben pályára „kell” lépnie, hiszen füves pályás Grand Slam tornára csak füves pályás versenyekkel készülhet igazán.

„A Garros után nem volt értelme hazajönni, és Nottingham helyett választottuk Marseille-t. Sajnos itthon nincs olyan füves pálya ahol edzhetne. Ha lenne hol és lenne kivel edzenie itthon, kihagytuk volna az angliai versenyeket Wimbledon előtt. Azonban nehéz találni olyan helyet, ahol hasonló kaliberű játékosokkal edzhet” – mondta Csaba.

Ugyanakkor érthető, hogy keresik a minél jobb lehetőségeket, hiszen amint az édesapa elmondta, a versenyeken a szállás és az étkezés biztosítva van és Timi meccshelyzetben tud készülni.

„Wimbledon után azonban két hét pihenés következik, majd a Budapest Grand Prix-n vesz részt, ami az egyetlen hazai verseny az év folyamán. Ezt a szurkolók és a szponzorok miatt sem illik kihagyni – mondta az édesapa.

A hazai versenyre sajnos Timi párostársa a luxemburgi Minella nem jön el, pedig korábban biztosra mondta részvételét. Timiék ennek ellenére elmennek a következő heti versenyre Bad Gasteinbe. Azért lenne jó minél több versenyen indulniuk, hogy bekerüljenek a páros világbajnoki mezőnybe.

Birminghambe pedig el kell mennie, hiszen második várakozó a főtáblára, jó esélye van, hogy induljon. Ha esetleg nincs ott és mégis főtáblára kerül, komoly pénzbüntetést kap, ami 3-4000 dollár. Baku után 2 hét pihenő következik, majd megkezdik a felkészülést az év utolsó GS-versenyére a US Openre. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr825351789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása