MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timi Párizs után, két hónap alatt hét versenyen indul

2013.06.02. 15:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

timi_adidas.jpgBabos Tímea számára sajnos már az első fordulóban véget ért a női párosok küzdelme a francia nyílt teniszbajnokságon. Timi a luxemburgi Mandy Minella oldalán három játszmában - hatalmas csatában - 2 óra 35 perces mérkőzésen vereséget szenvedett a 13. helyen kiemelt Csang Su-aj, Cseng Csie kínai kettőstől.

Timi az egyestől a selejtező második körében búcsúzott, miután kikapott a lengyel Paula Kaniától. A magyar klasszis így nem őriz szép emlékeket az idei tornáról, pedig korábban számos jelentős sikert ért el a Roland Garroson.

Tavaly egyesben alanyi jogon volt főtáblás, ám az első fordulóban kiesett, míg párosban a tajvani Hszie su-Vej oldalán a második körig jutottak, ott azonban a jóval esélyesebb olasz Errani, Vinci kettőssel nem bírtak.

2010-ben – még a juniorok között – azonban fantasztikus sikert aratott! Egyesben ugyan csak a második fordulóig jutott, párosban viszont az amerikai Sloane Stephens oldalán megnyerték a tornát!

Mindezt úgy, hogy szettet sem veszítettek, és egyik ellenfelük sem tudott a két szettben összesen 5 nyert játszmáig jutni. Előbb egy francia, majd egy argentin, montenegrói pároson jutottak túl, de az újabb francia kettős sem jelentett különösebb akadályt. Az elődöntőben egy dán, kínai kettőst vertek – mindössze egy labdamenetet buktak el -, a döntőben pedig egy spanyol párost vertek magabiztosan 6:2, 6:3 arányban.

Egy évvel korábban – mindössze 16 évesen – egyesben a harmadik fordulóig ment Timi, ott azonban éppen későbbi páros társa Stephens búcsúztatta egy végtelenül izgalmas három szettes csatában.

Párosban azonban ebben az évben is a döntőig menetelt, ekkor a brit Heather Watson párjaként. Mondhatni az egész világot legyőzték mire a döntőig jutottak, hiszen a vesztes oldalon állt amerikai, holland, orosz, kanadai, dél-afrikai és olasz teniszező is, míg a döntőben a román, thaiföldi kettőd határtalan izgalmak mellett 6:3, 3:6, 8-10 arányban jobbnak bizonyult.

Timi számára azonban a kiesés ellenére is mozgalmas nyár vár, hiszen a jövő héten már Marseilleben lép pályára a 100 000 dollár összdíjazású Open Feminin de Marseille versenyen, majd rá következő héten már Birminghamben – füvön- szerepel. Ezt egy újabb füves pályás torna követi Eastbourne-ben, majd jön az ég legjelentősebb füves pályás versenye a wimbledoni angol nyílt teniszbajnokság.

Innen irány haza, hogy részt vehessen július 8-tól a Budapest Grand Prix-n, (salak), majd Bad Gasteinben a NURNBERGER Gastein Ladies (235 000 dollár összdíjazás) tornán, egy héttel később pedig Bakuban az ugyanilyen összdíjazású Baku Cup-on indul.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr165340108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása