MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timi élete eddigi legnagyobb sikere helyszínén versenyez

2013.03.31. 14:47 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

timi_adidas.jpgBabos Tímea nem sokáig élvezhette Miami népszerűségét, már a Mexikóban tartózkodik, hiszen közeleg a 235 000 dolláros monterrey-i verseny rajtja. A tavalyi verseny örökre emlékezetes marad Timi számára, hiszen ő diadalmaskodott az Abierto Monterrey elnevezésű tornán, a döntőben a román Alexandra Cadantut legyőzve.

Idén hatalmas bravúrt jelentene a címvédés, hiszen a tavalyinál sokkal erősebb mezőny szerepel majd az eseményen, még úgy is, hogy a korábbi világelső Victoria Azarenka sérülés miatt a napokban visszalépett. Indul Monterrey-ben mások mellett Angelique Kerber, Marija Kirilenko, Anasztaszija Pavljucsenkova és Marion Bartoli is.

Timi tavalyi eredményének értékét növeli, hogy a Monterrey-i tornáig összesen három meccset játszott WTA-torna főtábláján. Ennek ellenére a magyar játékos az egész tornán nagyszerű formában volt, többek között a harmadik kiemelt Sorena Cirstea után a második kiemelt Sara Erranit is legyőzte az elődöntőben.

Timi a párosban hamar, már az első fordulóban búcsúzott, így viszont csak az egyes versenyre kellett koncentrálnia a február 20. és február 26. között megrendezett International kategóriájú versenyen.

Egy éve Timi az első fordulóban a hazai pályán szereplő mexikói Hermosot verte magabiztosan két játszmában, majd a harmadik helyen kiemelt román Cirstea ellen hátrányból fordítva tudott diadalmaskodni. A negyeddöntőben az osztrák Mayr-Achleitner is csak két szettre volt jó, míg az elődöntőben pazar játékkal a második helyen kiemelt Eranit is legyőzte. 

Teljesítményéről mindent elmond, hogy a meccs után a világ egyik legjobb párosának társa, a szintén olasz Vinci is elismerően nyilatkozott Babosról. A döntőben aztán 1 óra 27 perc alatt 6:4, 6:4-re legyőzte Cadantut, és megszerezte élete első felnőtt WTA-győzelmét.

Idén a tavalyihoz hasonlóan szintén kemény pályán rendezik a versenyt, melyen harminckét játékos áll rajthoz egyesben. Amíg tavaly két magyar szereplője is volt a versenynek, idén csak Timi tudta kiharcolni a részvételt. 2012-ben egyébként majdnem összejött a magyar döntő, de Arn Gréta az elődöntőben kikapott Cadantutól, akin a fináléban Timi „állt bosszút”.

Babos a torna után elmondta, kicsit meg is lepődött, mert ez volt az első döntője WTA-tornán, mégsem volt ideges vagy feszült. Egyszerűen csak megpróbálta játszani a saját játékát, és agresszív maradni. Úgy érezte a legfontosabb az volt, hogy hozza az adogatójátékait, ami sikerült is, hiszen riválisa még csak bréklabdához sem jutott, ami nagyon pozitív volt számára.

Akkor a verseny után úgy nyilatkozott, nagyon boldog és egy új érzés kerítette hatalmába, ennek köszönhetően csodálatosan érzi magát. Bízunk benne, egy hét múlva is hasonló érzésben lesz része. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr385185691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása