MOL csapat Tenisz Blog

Babos Tímeának párosban nagy tervei lehetnek Minellával

2013.03.03. 14:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

baboskép.jpgBabos Tímea - az őt egyesben búcsúztató - luxemburgi Mandy Minella oldalán megnyerte a 235 ezer dollár összdíjazású bogotái női tenisztorna párosversenyét. A magyar klasszis és társa az egy héttel ezelőtti szombati fináléban a címvédő és első helyen kiemelt Eva Birnerova, Alekszandra Panova cseh, orosz kettőst győzték le két szettben.

Timinek ez volt pályafutása negyedik döntője felnőtt WTA-versenyen, és a harmadik tornagyőzelmét aratta. Korábban egyet egyesben tavaly Monterreyben, egyet pedig párosban, Birminghamben, a tajvani Hszie Szu-vej oldalán nyert meg. Azóta Timi már Brazíliában, Florianopolis a 235 ezer dollár összdíjazású brazíliai női tenisztornán szerepel, ahol a japán Date-Krumm Kimikóval az oldalán már a legjobb nyolc között van.

„Timi párosban hagyományosan jól szerepel. Ha egyéniben nem ment neki, a páros akkor is húzószám volt. Egyébként is nagyon szeret párost játszani, igazi társasági lény, szereti, ha van mellette valaki. Az biztos, hogy ilyenkor mindenképpen megoszlik a felelősség is, más a lélektana, és a játéka is, valamiért jobban tud alkalmazkodni hozzá” – összegezte a remek teljesítmény lélektani okait Babos Csaba, Timi édesapja és edzője.

A szakember korábban úgy fogalmazott, Timi elmúlt hetek gyengébb szereplése ellenére is bízik benne, hiszen látja, menyit dolgozik. Akkor azt mondta, valószínűleg egy siker – mondjuk egy tornagyőzelem – megfordítja ezt a peches sorozatot.

Csaba elmondta, ez a siker valamennyit biztos segít azon, hogy Timi önbizalma visszatérjen. Ugyanakkor nem felejtette el megjegyezni, az egyes és a páros két különböző műfaj, így az sem elképzelhetetlen, hogy a jövőben is párosban lesznek sokkal jobb eredményei.

„Ez természetesen nem zárja ki, hogy egyesben is nagyon szép eredményeket érjen el. Azonban az sem volt „hátrány”, hogy Bogotában, egyéniben nem volt jó egyesben, hiszen korán búcsúzott, így viszont rá tudott koncentrálni a párosra, ami segítette az eredményességet” – mondta Csaba.

A siker azonban nem azt jelenti, hogy a jövőben csak egymással tudják elképzelni a párost, hiszen mind a két játékos az egyénit próbálja előrehelyezni. A profi teniszezőknél egyébként is nehéz az egész évet ugyanazzal végig játszani. Pedig Minellával lehetnek nagy terveik, hiszen tavaly már szerepeltek együtt, akkor Marokkóban az elődöntő volt a végállomás. Az év végén Timi kisebb sérülése miatt ugyan nem voltak sikeresek, de a bogotai diadal előtt már Hobartban is a döntőig meneteltek.

„A lányok megegyeztek, hogy a Roland Garrosig együtt versenyeznek, de például a miami, vagy az Indiana Wellsben esedékes versenyre nem biztos, hogy együtt felférnek. Jelenleg is két különböző versenyen indulnak, és mindkettejüknek kellene egy-két győzelem, hogy előrébb lépjenek. Minella jelenleg 56., míg Timi a 72. a páros világranglistán, ha ketten együtt 10-12 helyet javítanának, az igen nagy és „kifizetődő” dolog lenne. Egy jelentős versenyen aratott győzelem ugyanis sokkal több pontot jelent, sokkal többet ér, mint egy kisebb tornán bejutni mondjuk az elődöntőbe” – mondta az edző-édesapa. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr625114502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása